به گزارش «تابناک»؛ بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، در حالی که قبلا ۸۸ شهرستان کشورمان در وضعیت قرمز قرار داشتند، با افزایش شمار بیماران بستری، اکنون این عدد به ۲۵۷ شهرستان رسیده است؛ افزایش به شدت چشمگیر که نویدبخش روزهای خوشی نیست، به ویژه اگر بدانیم همه مراکز استانها در زمره شهرهای قرمز قرار گرفته اند.
قرمز شدن مراکز استانها از این روی نگران کنندهتر است که کانون جمعیت بزرگتری هستند و همچنین به واسطه ارتباطات تنگاتنگ با دیگر شهرستان ها، نقش بسزایی در شیوع ویروس به دیگر مناطق ایفا میکنند. مسالهای که عبور از پیک بیماری را کندتر میکند و بنابراین، میشود حدس زد که دوران حضور در این مج اخیر شیوع بیماری در کشورمان تازه شروع شده است.
بر اساس آمارها، به رغم افزایش چندبرابری شهرهای قرمز، تعداد شهرهای نارنجی از ۱۳۹ شهر در روز دوشنبه، به ۱۲۹ شهر کاهش یافته که دلیل آن، افزوده شدن شمار زیادی از شهرهای نارنجی (از جمله چندین مرکز استان) به فهرست شهرهای قرمز و جایگزینی آنها با شهرهایی است که اخیرا از زرد درآمده و نارنجی شده اند.این را میشود از شمار شهرهای زرد در کشورمان دریافت که تا دیروز ۱۹۸ شهر را شامل میشد و از امروز تنها ۵۱ شهر را شامل میشود؛ تغییری که حکایت از شیوع سریع بیماری کووید ۱۹ در مناطق مختلف کشورمان دارد و در آمار شهرهای آبی نیز هویداست؛ کاهش از ۲۳ به تنها ۱۱ شهر.
با این تفاسیر میشود گفت که عملا تردد در کشورمان ممنوع است، چون بنا بر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تردد «از» و «به» شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است و بر اساس نقشه اخیر رنگ بندیها در کشورمان، ۳۸۶ شهر مشمول این ممنوعیت هستند؛ شهرهایی که افزایش تعدادشان در روزهای آتی دور از انتظار نیست و این را میشود در آمار روزانه مبتلایان و فوتیهای کرونا نیز دید.
آمارهایی فزاینده که به تاکید ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، با افزایش تعداد بیماران بستری در کشور، افزایش شان محتمل است تا جایی که ممکن است به مرگ بیش از ۶۰۰ تن در روز هم برسد. وضعیتی که برای مقابله با آن، اعمال تعطیلات شدیدتر از ستاد ملی تقاضا شده و باید دید آیا به تصویب خواهد رسید و اجرایی خواهد شد یا خیر؟!