عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر واردات خودرو گفت: فلسفه تنظیم بازار، صادرات و واردات، واژه های مهم در حوزه اقتصاد هستند که باید در اقتصاد فردی، خانواده و یا کشور به این واژه ها توجه شود.
لطف الله سیاهکلی با بیان این مطلب افزود: وقتی ما می گوییم تنظیم بازار یعنی عرضه و تقاضا، وقتی تقاضا از عرضه بیشتر شود در بازار نقصان و هرج و مرج پیش می آید این قاعده برای همه کالاهاست که یکی از آنها خودرو است. خودرو امروز نیاز اساسی و ضروری هر خانواده است، ما به سی میلیون خودرو در جامعه نیاز داریم و تولید کنندگان ما نیز هر چقدر بخواهند تولیدشان را افزایش دهند این بازار کشش دارد.
وی ادامه داد: اینکه مجلس مصوب کرده است که خودرو با شرایطی که دولت تعیین می کند وارد شود، مفهومش تنظیم بازار است. اینجا دولت تشخیص می دهد که چه تعداد خودرو وارد شود، ممکن است دولت تشخیص دهد که خودرو وارد نشود، یعنی یا حداقل وارد شود یا تشخیص دهد که دویست هزار یا ده هزار خودرو وارد شود؛ تشخیص این موضوع با دولت است و مقرراتی که دولت تعیین می کند .
سیاهکلی اضافه کرد: مجلس اختیار واردات خودرو را به دولت داده است تا بتواند تنظیم بازار کند و در این بازاری که این مقدار عرضه کمتر از تقاضا است نباید کلاه سر مصرف کننده و مشتری برود و خانواده ها دچار مشکل شوند. اگر اصل واردات به صورت کلی را نقض کنیم اشکال دارد؛ ما می گوییم واردات بی رویه، واردات غیرعقلانی و وارداتی که به تولید لطمه می زند اشکال دارد و این حرف درستی است؛ اما اینکه بگوییم وارادت به صورت کلی به تولید لطمه می زند جمله دقیقی نیست. ما الان بسیاری از مواد اولیه و ماشین آلات را وارد می کنیم که اینها با تولید مغایرتی ندارد و ضدتولید نیستند.
نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: واردات عقلانی و منطقی می تواند در جهت حمایت از تولید و تنظیم بازار باشد
مجلس با این مصوبه با یک تیر چند هدف را نشانه گرفت که از آن موارد تنظیم بازار و رقابت در بین تولید کنندگان و افزایش کیفیت تولید بود. وقتی تولید کننده داخلی ببیند در بازار رقیب بهتری دارد تلاش می کند کیفیت را افزایش و قیمت را کاهش دهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: کیفیت پایین خودرو داخلی به این دلیل است که بازار انحصاری است؛ امروز در لوازم خانگی هم کیفیت پایین آمد، چراکه بازار در پی تنبیه شرکت های کره ای، انحصاری شد و این انحصاری شدن بازار لوازم خانگی باعث شد برخی از تولید کنندگان سواستفاده کنند و قیمت را ۴۰ درصد افزایش و کیفیت را کاهش دهند. همه تولید کنندگانی که امروز تولید میکنند تولید کننده واقعی نیستند. تولید کننده واقعی کسی است که کیفیت کارش بالاست و قیمتش مناسب است .
وی گفت: اگر بازار انحصاری شود کیفیت تولید پایین می آید و رقابت دچار بحران می شود. ما خوشحالیم که توانستیم در حوزه خودرو سیاست مناسبی را پیش بگیریم. تا به امروز دو شرکت خودروساز بازار را انحصاری در اختیار داشتند؛ هرکسی می خواست در جهت تنظیم بازار کار کند اینها با آمار و اعداد غلط جلویش می ایستادند. مجلس در این موضوع هوشمندانه برخورد کرد و اجازه نداد این بار از باب آمار و ارقام غلط خودرو سازان، کلاه سر مردم و کشور برود.
وی خاطر نشان کرد: اگر وارادت ضدتولید است، پس چرا در حوزه لوازم خانگی ضدتولید نیست؟ تولید کننده ما باید یاد بگیرد در بازار رقابتی فعالیت کند و نه در بازار انحصاری.
منبع: عصر ایران