«آندری یو» روز دوشنبه در پکن، بازار چین و بسیاری از بازارهای دیگر را به نفت ایران وابسته دانست و تصریح کرد: شرکتهای چینی در هر شرایطی به نفت جمهوری اسلامی ایران نیاز دارند و از این کشور نفت خریداری خواهند کرد.
وی اظهار داشت: در بحث خرید نفت از ایران، به تحریم ها اهمیتی نمی دهیم این یک روند تجاری بسیار معمول میان دو کشور است و ارتباطی به آمریکا ندارد چین معتقد است نفت، گاز و عرصه های تجاری و اقتصادی دیگر نباید تحت تاثیر تحریمهای آمریکا قرار گیرد.
مدیر بخش بین الملل فدراسیون صنعت نفت و فراورده های شیمیایی چین، کشورهایی نظیر چین، روسیه و هند را بزرگترین شرکای ایران عنوان کرد و افزود: در این میان چین و هند خریداران بزرگ نفت ایران هستند.
به گفته این مقام چینی، روسیه و چین می توانند خلاء برخی از شرکتهای اروپایی نظیر توتال را در ایران پر کنند به همین دلیل بعید است مشکلی برای ایران در زمینه استخراج نفت و همچنین طرح های سرمایه گذاری در زمینه فراوردههای نفتی به وجود بیاید.
آندری تصریح کرد: ایران در چند دهه گذشته با وجود تحریمهای آمریکا، همواره توانسته است روند توسعه خود را حفظ کرده و به پیشرفتهای بیشتری نیز دست یابد.
مدیر بخش بین الملل فدراسیون صنعت نفت و فراورده های شیمیایی چین (cpcif) توسعه بندر چابهار و دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای را از جمله دستاوردهای ایران برغم تحریم ها دانست و تاکید کرد: ایران و چین می توانند در زمینه های نفت و گاز و دیگر عرصه های اقتصادی، همکاری نزدیکتری با یکدیگر داشته باشند و این برای هر دو طرف مهم است.
این مقام عالی شرکت مهم چینی یادآوری کرد: تحریمها علیه ایران ممکن است وجود داشته باشد اما نمی تواند مانع همکاری ایران با کشورهای دیگر از جمله چین شود زمینه های گسترش روابط میان دو کشور همیشه وجود داشته و خواهد داشت.
مدیر بخش بین الملل فدراسیون صنعت نفت و فراوردههای شیمیایی چین (cpcif) نقض برجام از سوی آمریکا را یک اقدام پرمخاطره اقتصادی برای کشورهای دیگر جامعه بین المللی دانست و تاکید کرد: هر اقدامی هم که آمریکا در تخطی از این توافق انجام دهد باز هم نمیتواند مانع همکاری بسیاری از کشورهای دیگر با ایران شود.
این مقام چینی بیان کرد به رغم چنین راهبرد نادرستی از سوی آمریکا، باز هم شرکتهای چینی با ایران همکاری خواهند کرد.
او خاطر نشان کرد: اگرچه برخی از شرکت ها و سرمایه گذاران به دلیل تحریمهای آمریکا چالش هایی برای همکاری با ایران خواهند داشت که نمونه آن هم توتال بود اما به هر صورت چین و شرکت های این کشور می توانند این خلاء را پر کنند.