تولید نفت اوپک در ژوئن به پایینترین حد طی ۵ سال گذشته رسید. افزایش تولید عربستان کاهش تولید ایران و ونزوئلا را به خاطر تحریمهای آمریکا جبران نکرد .
۱۴ عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت ماه گذشته ۲۹٫۶۰ میلیون بشکه در روز تولید کردند که ۱۷۰ هزار بشکه کمتر از تولید ماه می بود و پایین ترین حد تولید از ۲۰۱۴ تا حالا را ثبت کرد .
تحقیقات نشان میدهد با وجود اینکه عربستان در اثر فشار ترامپ برای پایین آوردن قیمت تولیدش را افزایش داده است، ولی هنوز هم به طور داوطلبانه کمتر از سهمیه اش طبق توافق تولید میکند. اوپک توافق کاهش تولید را هفته گذشته تمدید کرد .
علیرغم عرضه پایین نفت، قیمت نفت خام از رکورد ۶ ماهه ۷۵ دلار در هر بشکه ماه آوریل پایین آمد و به ۶۳ دلار در هر بشکه رسیده است. دلیل آن هم نگرانی در مورد کندی رشد اقتصادی است .
به نظر می رسد تصمیم اوپک و متحدانش برای تمدید کاهش تولید تاثیری بر قیمت نفت نگذاشته است .
یک سری اطلاعات ناامیدکننده اقتصادی از طرف آمریکا، چین و اروپا نگرانی های جدیدی در مورد تقاضا به وجود آورده است .
اوپک، روسیه و سایر تولید کنندگان غیر اوپک طی ائتلافی در دسامبر تصمیم گرفتند از ژانویه سال جاری تولید نفت را ۱٫۲ میلیون بشکه در روز پایین بیاورند. سهم اوپک از این توافق ، کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود که توسط ۱۱ عضو آن غیر از ایران، لیبی و ونزوئلا اجرایی شد .
تولیدکنندگان نفت هفته گذشته در وین این توافق را تا مارس ۲۰۲۰ تمدید کردند .
در ماه ژوئن، این ۱۱ عضو اوپک ۱۵۶ درصد به تعهد خود برای کاهش تولید پایبند بودند که دلیل آن تولید کمتر در عراق ، کویت و آنگولا هم بود. سه که کشوری که از کاهش تولید معاف شده بودند هم نفت کمتری تولید کردند .
صادرات نفت خام ایران به خاطر تحریم های آمریکا به کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به ۲٫۵ میلیون بشکه آوریل ۲۰۱۸ رسید. در ونزوئلا هم تحریمهای آمریکا تولید را پایین آورده است .
در بین کشورهایی که بیشتر تولید میکنند ، عربستان تولیدش را صد هزار بشکه در روز بالا برد و به ۹٫۸ میلیون بشکه در روز نسبت به ماه می رساند که هنوز هم کمتر از سهمیه ۱۰٫۳۱۱ میلیون بشکه این کشور از توافق اوپک است .