حسن لاسجردی نوشت: برکت از واژه «برک» عربی به معنای سینه شتر است. این کلمه به معنای دوام و رشد در هر چیز که همان «خیر» است به کار رفته است، در اصطلاح نیز برکت به معنای استقرار خیر از سوی خداوند، در یک چیز و یا ثبوت و پایداری خیر الهی در چیزی گفته شده است.
– برکت همان رشد و افزایش است. برکت مال افزایش و زیادی آن است و برکت خانه گستردگی و آرامش آن است و در غذا وفور نعمت و پاکی آن و در عیالواران کثرت و اخلاق نیکوی آنهاست و در خانواده انسجام آن و تفاهم اعضای خانواده با یکدیگر و در وقت وسعت و برآوردن نیازها در آن است و در سلامتی تمام و کمال آن است و در علم احاطه و معرفت تمام نسبت به آن است. پس برکت یعنی اجماع نیکیها و فضیلتها.
– برکت بهمعنای پاکی و قداست هم هست. البته برکت آن زیادی است که مقدس هم باشد. یعنی هر زیادی را هم برکت نمیگویند. پس در برکت زیادی، همیشگی و قداست وجود دارد. در معنای برکت سه اصل است. به چیزی میگویند برکت دارد که هم زیاد باشد، هم همیشگی باشد و هم مقدس باشد.
با این مقدمه به نظر میرسد در نوروز هر سال، مردم برای خود و دیگران بهترینها را آرزو میکنند، ولی چرا در بیشتر آدمها این حس وجود دارد که این چنین نیت و درخواستی خیلی عملی نمیشود؟
در پاسخ به این سوال برخی عوامل میتواند قابل دقت باشد:
۱- در برخی موارد آدمها فقط کلماتی را به زبان میآوردند بدون اینکه خواست قلبی آن را داشته باشند.
۲- جملاتی مثل “سال پربرکتی داشته باشید”، شاید برای بعضیها صرفاً یک تعارف باشد نه بیشتر!
۳- این اصطلاح در بسیاری موارد فقط در فضای زبان و بیان است و آدمها کاری برای خیر و برکت دیگران نمیکنند.
با دقت و تمرکز بیشتر در این دلایل میتوان گفت بیان و نیت خیر و برکت خواستن اگرچه بسیار زیباست، ولی زیباتر از آن عملی کردن این آرزو در زندگی روزمره آدمیان است که در این روزگار خیلی کسی به فکرش نیست پس بیاییم در سال ۹۸ کاری برای برکت زندگی همدیگر بکنیم تا ” از شما حرکت از خدا برکت” هم معنای واقعی پیدا کند. والسلام