نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مقارن با هفتم آذر و ایام گرامیداشت حماسه آفرینیهای دریادلان نیروی دریایی راهبردی ارتش روز شنبه یازدهم آذر ماه ۱۴۰۲ با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، دریادار امیر ایرانی فرمانده نیروی دریایی و جمعی از مقامات کشوری و لشکری در محل نمایشگاههای ستاد نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این نمایشگاه بخشی از دستاوردهای علمی و فنی نداجا در حوزههای مختلف تسلیحات دریایی، سامانههای موشکی ضد کشتی از زیر سطح به سطح، سامانههای پیشرفته اطلاعاتی، مخابراتی و جنگهای الکترونیکی و بومیسازی انواع قطعات پیچیده و گلوگاهی به نمایش درآمد.
از ویژگیهای بارز این نمایشگاه که با تاکید بر بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای علمی و تخصص نخبگان دانشگاهی مراکز علمی و پژوهشی شرکتهای دانشبنیان بومی برگزار شده است.
ارائه تعداد قابل توجهی از تجهیزات زیر سامانهها و شناورهای سطحی و زیر سطحی پروازی با قابلیت انجام مأموریتهای کشف دریایی و ساحلی و همچنین داده پردازی محیطی میباشد.
در این نمایشگاه همچنین از پویانمایی آموزشی و چندین جلد کتاب فنی تخصصی در حوزههای مختلف دریایی رونمایی شد و همچنین نمونه اول چند محصول ساخته شده در قالب فعالیتهای تحقیقاتی و پشتیبانی به نمایش گذاشته شد.
رونمایی از پهپاد عمود پرتاب چمروش ۴
در جریان بازدید سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش از نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری نیروی دریایی ارتش از پهپاد عمود پرتاب چمروش ۴ رونمایی شد.
این پهپاد با قابلیت عمود پرتاب میتواند به راحتی از انواع شناورهای نیروی دریایی به پرواز درآمده و مأموریتهای محوله را انجام دهند.
همچنین پهپاد هما و پهپاد پلیکان که از جمله پهپادهای نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
رونمایی از شناور بدون سرنشین ROV
در نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناوری نیروی دریایی ارتش، شناور بدون سرنشین ROV با حضور سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش رونمایی شد.
این شناور بدون سرنشین و کنترل از راه دور قابلیت شناسایی، کشف و انهدام مینهای لنگری و کف خواب را دارد همچنین قابلیت حمل محموله جهت پاکسازی و انهدام مینها را دارد.
این شناور تا ۲۰۰ متر عمق توان عملیات دارد و همچنین ۲۴ ساعت مداومت دریانوردی دارد و برای انهدام انواع مینهای دریایی بکار گرفته میشود.
استفاده از تجهیزات بدون سرنشین در سطح ارتشهای جهان در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و نیروهای مسلح کشورمان نیز با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی و دانشگاهی در این عرصه به دستاوردهای چشمگیری رسیدهاند.