بیگانگی مردم امروز جامعه ما با فرهنگ والا و ارزشمند ایرانی موضوع تازهای نیست و متاسفانه طی سالهای اخیر برگزاری جشنها و مراسمات مغایر با این فرهنگ اصیل میان عده زیادی از مردم ترویج پیدا کرده است.
“هالووین” مراسمی است که بیشتر از آن با عنوان “جشن هالووین” در بین افراد در جوامع مختلف یاد میشود اما تصاویری که از نوع حضور مردم در رسانهها به چشم میخورد، شباهتی به جشن و شادی ندارد و تماشای تصاویر منتشر شده از آن بیشتر موجی از ترس و استرس را برای افراد ایجاد میکند.
به گفته امان الله قرائی مقدم جامعه شناس، برخی از جوانان به دنبال برگزاری مراسمی چون هالووین میروند و خیال میکنند شادند و این در حالی است که وحشتناک کردن چهره و همچنین استفاده از ماسک و گریم ترسناک، پشت کردن به ارزشها و هنجارهای فرهنگی جامعه خودمان است و باعث ناراحتی افرادی که به فرهنگ ملی ایران تعصب دارند میشوند.
این جامعه شناس همچنین تصریح کرد: غم به دل ما فرو میآید که چرا باید جوانان ما سرگرم امثال تتلو کرده و یا به دنبال مراسماتی مثل هالووین که با فرهنگ ملی ما بیگانه است بروند.
قرائی مقدم خاطرنشان کرد: مسئولان نهادهایی چون صدا و سیما، وزارت ارشاد و دیگر دستگاههای مربوطه باید در زنده کردن دوباره جشنهای ملی و میهنی تلاش کرده و از ادامه فرو ریختگی فرهنگی در کشور جلوگیری کنند.
فرهنگ ملی ما ایرانیان بسیار غنی و پربار است اما بیتوجهی مسئولان به ترویج آن در بین مردم و به ویژه جوانان، آنها را به سمت جذابیتهای کاذب مثل هالووین دیگر جوامع سوق داده است.