به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز -دوشنبه- گزارش کمیسیون انرژی در مورد قطعی های مکرر برق مورد بررسی قرار گرفت و «همایون حائری» نماینده دولت در حوزه برق و انرژی وزارت نیرو بعد از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره خاموشیهای اخیر و مانعزدایی از صنعت برق کشور،بیان داشت: برنامهریزیهایی که وزارت نیرو برای تامین برق مورد نیاز در زمانهای اوج مصرف تابستان انجام میدهد، در موضوعات مختلفی استمرار دارد که موضوع اول، پیشبینی مصرف است؛ با توجه به تعداد مشترکین و نوع مصرف آنها و همچنین دمای هوا که براساس اطلاعات سازمان هواشناسی کشور در دسترس قرار میگیرد تعیین میگردد.
حائری افزود: قابلیت تولید نیروگاههای کشور که عمده نیروگاهها به سه گروه حرارتی، برقآبی و اتمی تقسیمبندی شده است؛ نیروگاههای حرارتی شامل نیروگاههای جدید و موجود هستند که تعمیرات آنها از انتهای شهریورماه هر سال شروع شده و تا انتهای خرداد سال بعد ادامه دارد.
وی افزود: نیروگاههای آبی که سهم حدود ۱۹ درصدی در تامین برق زمانهای اوج مصرف تابستان را دارند، به شدت تولید برقشان وابسته به موجودی آب پشت سدهاست و اگر شرایط آب مناسب باشد، میتوانند همانند سال گذشته ۱۱ هزار مگاوات از ۵۸ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق زمان اوج مصرف شبکه را تامین کنند.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو بیان کرد:نیروگاه اتمی هم با انجام تعمیرات دورهای خود و با توجه به میزان سوخت موجود آماده تولید یکهزار مگاوات برق به شبکه است، ضمن اینکه پیشبینی طراز تولید و مصرف برق و پیشبینی راهکارهای جبران کمبود هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
حائری درباره پیشبینی نیاز مصرف تابستان سال جاری گفت: به جز افزایش مصرف ناشی از مشترکین جدید و سالیانه، رشد قابلتوجه مصرف برق صنعتی و همچنین موضوع مصارف بالای ماینرها هم به این موضوع اضافه شده و افزایش غیرمترقبه دما هم موجب شد که رشد مصرف انرژی ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد در حالی که متوسط رشد چند سال گذشته زیر ۲درصد بوده است.
نماینده دولت در حوزه انرژی اظهار داشت: بر اساس پیش بینی های هواشناسی عملا آنچه اتفاق افتاد بین ۲ تا ۴ درجه نسبت به دمای واقعی افزایش داشت به طوری که به ازای هر درجه افزایش دمای بالای ۳۵ درجه ۱۵۰۰مگاوات به مصرف برق افزوده خواهد شد . افزایش مصرف ۲۰ درصدی موجب گردید که واحدهای نیر وگاهی دوره تعمیرات آنها در فروردین و اردیبهشت به اتمام می رسید جوابگوی نیاز مصرف بالای برق نباشد و این امر باعث شد فشار زیادی به نیروگاههای آبی جهت جبران نیاز مصرف برق وارد شود.