انتشارات ققنوس کتاب «له و علیه ویرایش» نوشته سایه اقتصادی نیا را منتشر و روانه بازار نشر کرد.
آنچه در کتاب حاضر گرد آمده است، ماحصل حضور نویسنده در محیط نشر ایران است؛ اعم از سازمانهای دولتی، ناشران خصوصی و مطبوعات ادبی.
قالب نوشتههایی را که در فصل اول کتاب، له و علیه ویرایش، آمده است، احتمالاً بتوان جستار خواند. در این نوشتهها خاطرات و تجربیات و شنیدهها و دریافتها و آموختههای نویسنده به هم آمیختهاند. در اولین جستار این فصل، «ویرایش و روشنفکری»، نویسنده تاریخچۀ ویرایش در ایران را میکاود تا نسبت ویرایش با روشنفکری را دریابد.
او در فصل دوم، از عرصۀ نظر، که بر فصل اول سایه داشت، به عرصۀ عمل گام نهاده است. نوشتههای این فصل یادداشتهای یک ویراستارند و لذا خصلت تجربی و کاربردی بیشتری دارند.
در فصل سوم، از سیمای سه تن از ویراستاران معاصر خطوطی رسم شده است: احمد سمیعی (گیلانی)، ابوالحسن نجفی، علی صلحجو. این فصل «پرترهها» نام دارد و هدف نویسنده آن بوده است که مخاطب بتواند با خواندن این تکنگاریها تصوری عمومی از سبک و روحیۀ کاری این سه تن پیدا کند.
«له و علیه ویرایش» در ۱۷۹ صفحه شمارگان ۱۱۰۰ نسخه منتشر شده است.
«به چه فکر میکنیم وقتی به فوتبال فکر میکنیم» عنوان کتاب دیگری از انتشارات ققنوس است که نوشته سایمون کریچلی و ترجمه سیاوش آقازاده مسرور است.
سایمون کریچلی، فیلسوف معاصر انگلیسی است که در کتاب خود با نام «به چه فکر میکنیم، وقتی به فوتبال فکر میکنیم» تلاش کرده است از جایگاه یک فیلسوف و در عین حال طرفدار پر و پا قرص فوتبال به این ورزش نزدیک شود و زوایای پیدا و پنهانش را برای ما آشکار کند. قلم روان و جذاب در کنار تسلط بالای کریچلی بر تاریخ، از هنر و فلسفه یونان باستان تا روزگار معاصر و پیوند دادن دیدگاههای مختلف با ساحتهای مختلف ورزش فوتبال باعث شده که کتاب حاضر بتواند از سادهترین مخاطبان فوتبال تا متفکران را همراه خودش کند.
در این کتاب کریچلی با استفاده از نظرات گادامر، سارتر، هوسرل، هایدگر و چند اندیمشند دیگر، به تحلیل و واکاوی آنچه در اذهان وابستگان به فوتبال جریان دارد، پرداخته است. از تماشاچیان که مفهوم جامعه و سوسیالیسم را تداعی میکنند تا بازیکنان و مربیان و حتی رخنه به ذهن «توپ فوتبال». کریچلی در کنار علاقه مفرطش به فوتبال نگاهی منتقدانه نیز دارد و از تعارض ابدی بین سوسیالیسم – که خاستگاه اصلی فوتبال است – با نظام سرمایهداری که هر لحظه در حال سیطره بیشتر بر این ورزش است، میگوید. میگوید چگونه فوتبال ممکن است تبدیل به بازتولید تفکرات مردسالارانه، نژادپرستی یا ملی گرایی افراطی شود.
سوسیالیسم، وجد حسانی، سوژهزدایی از فوتبال، توپبودن چه حس و حالی دارد؟، تکرارِ بیخاستگاه، تئاتر هویت و ناهویت، موسیقی باید طنینانداز شود، تئوری و پراکسیس، بلاهت، ذکاوت، زیزو، نوستالژی مربیگری، کلوپتایم، تاریخگرایی فوتبال، فراخواندن، انزجار عناوین فصلهای این کتاب را تشکیل میدهند.