فرمانده انتظامی تهران بزرگ از آغاز برخورد جدی پلیس در سه حوزه فروشندگان و خریداران اسلحه، اموال مسروقه و موادمخدر در فضای مجازی خبر داد.
به گفته سردارحسین رحیمی، پلیس به فضای مجازی اشراف کامل دارد و مأموریت جدیدی را در این حوزه در دستور کار قرار داده است و به غیر از پلیس «فتا» که از قبل مأموریت در برخورد با این افراد را داشت، پلیسهای تخصصی از جمله پلیس آگاهی، مبارزه با موادمخدر، امنیت و پیشگیری نیز در این زمینه وارد عمل خواهند شد. اقدامات پلیس در این زمینه در آینده نزدیک به اطلاع مردم میرسد.
این روزها محصولات غیرمجاز مانند انواع مخدرها پشت پرده تبلیغات مثبت و با بیان خصوصیات و فواید مخدرهایی مانند گل و… در قالب داروهای مکمل و داروهای لاغری به صورت گسترده عرضه میشوند. در موارد زیادی هم دیده میشود افرادی که خود در خانه و در گلدان موادمخدر میکارند در فضای مجازی به وضوح شروع به فروش موادمخدر مورد نظر میکنند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در زمینه برخورد با موارد یاد شده میگوید: در کنار خرید و فروشهای اسلحههای غیرمجاز و موادمخدر، برخی سودجویان در فضای مجازی اموال مسروقه یا اموالی را به فروش میرسانند که حتی وجود خارجی ندارند.
سرهنگ رامین پاشایی در ادامه توضیح میدهد: برای آشفته کردن بازار و سودآوری بیشتر، خودروهایی که مسروقه هستند یا حتی وجود خارجی ندارند، با قیمتهای غیرواقعی در سایتهای معروف، آگهی میشوند. پلیس با بارگذاری اینگونه آگهیها در سایتهای خرید و فروش آنلاین بشدت برخورد میکند.
مدیرعامل یک جمعیت خیریه دوباره نیز درباره فروش مواد مخدر در سایتها و فضای مجازی میگوید: در شبکههای مجازی مانند اینستاگرام و برخی سایتهای اینترنتی موادمخدری مانند گل به صورت واضح تبلیغ میشوند.
عباس دیلمیزاده با اشاره به ابعاد منفی فروشهای اینترنتی موادمخدر در پاسخ به این سؤال که در چه قالبی موادمخدر به فروش میرسند، بیان میکند: در گروههای و شبکههای مختلف به عنوان نمونه خواص و فواید ماده مخدر گل برای بدن تبلیغ میشود و جنبه فروش ندارد اما به صورت معمول افراد به صفحه خصوصی شبکه یا گروه مورد نظر ورود کرده و اعتماد فروشندگان را به دست میآورند و بدین ترتیب روند خرید و فروش آغاز میشود. قطعاً دسترسی به موادمخدر از طریق فضاهای مجازی راحتتر است، با این وجود ممکن است مواد با قیمتهای بالاتری به خریداران عرضه شوند ولی خریداران به جهت سهولت در امر خرید از این شبکهها و سایتهای مجازی استقبال میکنند.
به گفته مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره، بالا رفتن آمار فروش موادمخدر و به تبع آن معتادان به مؤلفهها و متغیرهای زیادی وابسته است و خرید موادمخدر از طریق فضای مجازی یکی از آن مؤلفهها است. نباید فکر کنیم که با ورود پلیس و سختگیری در عرضه موادمخدر، آمار مصرف کنندگان پایین میآید.
رئیس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی پایتخت هم در خصوص برخورد با فروشندگان سلاح در فضای مجازی به «ایران» میگوید: با فروشندگان سلاح و شبه سلاحهای غیرمجاز بشدت برخورد میشود.
به گفته بابک نمک شناس، تفنگهای بادی معمولی کالیبر ۴ و ۴٫۵ که از قدیم هم بودند نیازی به مجور ندارند، منظور پلیس، شبه سلاحهای بادی و کمری است که با شلیک کردن به عنوان مثال ساچمه موجب آسیب به بدن میشوند. تا چندی پیش بحث خرید و فروش سلاح در فضای مجازی وجود نداشت ولی متأسفانه در حال حاضر این مسأله به عرف تبدیل شده است و قرار است بشدت با جدیت پلیس با متخلفان برخورد شود.
دکتر علی فاطمی، نائب رئیس انجمن داروسازان در این باره میگوید: تاکنون هیچ دارویی که انسان صرفاً با مصرف آن بتواند وزن کم کند تولید نشده است. داروهایی که هماکنون به عنوان داروهای لاغر کننده در دسترس قرار دارند اعم از داروهای گیاهی در طب سنتی و داروهایی شیمیایی تنها داروهای کمک کننده به لاغری محسوب میشوند که در کنار ورزش و رژیم غذایی میتوانند مؤثر باشند.