روزنامه اسرائیلی معاریو نوشت: رسانه های اسرائیلی تا حدی سرگرم انتخابات هستند که به کلی دیدار مهم نتانیاهو با پوتین که به تازگی در مسکو انجام شد را نادیده گرفته اند. این در حالی است که دیدار مذکور به بررسی فعالیت ایران در سوریه پرداخت.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ایرانی که از نظر هسته ای متحول شده و برنامه های موشکی اش را توسعه داده است، یک تهدید امنیتی برای اسرائیل است. از این رو، اسرائیل با تمام ابزارهای دیپلماسی و نظامی برای ممانعت از فعالیت جبهه ایرانی در سوریه تلاش می کند.
هنوز نبردها پایان نیافته است و در این میان، روسیه نقش مهمی دارد. اسرائیل نه تنها از جبهه جولان، که از تمام سوریه صحبت می کند و این موضوع اهمیت زیادی دارد. روسیه عنصر بسیار مهمی در استراتژی اسرائیل است و نقش مهمی در این باره ایفا می کند.
رابطه بین روسیه و ایران، در خصوص سوریه، بر اساس منافع مشترک آنهاست؛ اما در مقابل، منافعی وجود دارد که در تعارض با یکدیگر است؛ برای مثال، روابط با دولت اسد و نقشی که هر یک از کشورهای روسیه و ایران در زمینه آبادی سازی اقتصادی سوریه دارند.
موضع مسکو در مورد مسائل سیاسی اسرائیل و فعالیت نظامی آن در سوریه، متاثّر از تحولات مختلفی است. ایران به دنبال تقویت حکومت اسد است و به عقیده برخی تحلیلگران، روسها حتی از فعالیت اسرائیل علیه ایران در سوریه رضایت دارند، البته تا زمانی که این مساله منافع آنها را در معرض خطر قرار ندهد.
روابط روسیه و اسرائیل در دوره پوتین شباهتی به جنگ سرد ندارد؛ دورانی که اساسا اسرائیل و روسیه دو ابزار در صفحه شطرنج بین قدرتهای بزرگ بودند. پوتین سعی دارد جایگاه جدید روسیه در خاورمیانه را تثبیت کند؛ اما نه علیه اسرائیل و همانطور که در گذشته بود؛ بلکه این بار، تل آویو نیز جایگاه مهمی در ضمن برنامه های روسیه دارد. تعبیر ملموس این امر را در دیداری که در مسکو انجام شد دیدیم، بویژه از لحاظ فضای دوستانه ای که در این دیدار حاکم بود و همچنین توافق هایی برای تشکیل گروه مشترکی در جهت دور کردن نیروهای ایرانی از سوریه. علاوه بر آن، برای جلوگیری از تکرار ماجرای جنگنده روسی، هماهنگی مثبتی بین دو ارتش روسیه و اسرائیل در آسمان سوریه، انجام شد.
بر این مبنا، تفاهم ها بین این دو، می تواند موانع احتمالی را از سر راه استراتژی اسرائیل در قبال ایران، حداقل در میدان سوریه، بردارد.
تاریخ دیپلماسی قطعا این اقدام نتانیاهو در مورد وضع ساختار عملی توازن بین روابط حیاتی اسرائیل با آمریکا و هماهنگی پراگماتیستی با روسیه را به ثبت خواهد رساند. در این میان، واشنگتن مسیر عقلانی تل آویو را خطری برای منافع جهانی خود نمی بیند.
آمریکا خشت اصلی استراتژیک و هم پیمان اخلاقی طولانی مدت تل آویو است؛ در حالی که روسیه نه یک هم پیمان استراتژیک، بلکه یک شریک عملی در مواضعی مشخص است و باید گفت دیدار نتانیاهو و پوتین موجب تثبیت منظومه روابط بین این دو شد.