بر اساس آمار منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی تهران، تورم در سه بخش تورم نقطه به نقطه، تورم ماهانه و تورم ۱۲ ماهه با دو شاخص قیمت کل کالاها و شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات در بهمن ماه، نشان میدهد متأسفانه برخی استانهای کمتر برخوردار در زمره استانهای دارای بیشترین تورم در هر دو بخش قرار دارند.
بر اساس این گزارش، درصد تغییرات شاخص کل کالاها در بهمن ماه ۹۷، در سه شاخه تورم نقطه به نقطه، تورم ماهانه و تورم ۱۲ ماهه مورد بررسی قرار گرفته و در این بین استانهای کردستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی دارای بیشترین تورم در بخش نقطه به نقطه بودهاند.
همچنین سه استان ایلام، لرستان و چهارمحال و بختیاری، رکورددار بیشترین تورم ۱۲ ماهه در کل کالاها بودهاند و استانهای قم، یزد و بوشهر بیشترین تورم ماهانه را در شاخص کل کالاها داشتهاند.
نکته جالب اینجا است که استانهای برخوردارتر از جمله تهران، گیلان و قم جزو استانهایی قرار دارند که در شاخص کل کالاها جزو استانهایی که کمترین تورم را تجربه کردهاند، قرار دارند.
بر این اساس، در تورم نقطه به نقطه، استانهای قم، هرمزگان و کرمان به ترتیب کمترین تورم را داشتهاند و در تورم ماهانه، کمترین میزان تورم در استان هرمزگان با ۱.۶ درصد و پس از آن استانهای تهران و گیلان با ۱.۷ درصد ثبت شده است. این یعنی استانهای تهران و گیلان تورمی معادل نیمی از تورم بوشهر و یزد را طی بهمن ماه تجربه کردهاند.
در تورم ۱۲ ماهه نیز استانهای کرمان، قم و هرمزگان به ترتیب با ۱۸.۸، ۱۹.۶ و ۲۰ درصد، کمترین تورم ۱۲ ماهه را داشتهاند.
به گزارش تسنیم، در شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نیز تقریباً مشابه آنچه در شاخص کل رخ داده بود، مشاهده میشود و استانهای چهارمحال و بختیاری، بوشهر و یزد، باز هم در زمره استانهای دارای بیشترین تورم در سه بخش تورم نقطه به نقطه، تورم ماهانه و تورم ۱۲ ماهه قرار دارند.
بر اساس آمار منتشر شده، در تورم نقطه به نقطه در شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات، سه استان قزوین، کرمان و زنجان درحالی کمترین میزان تورم نقطه به نقطه را دارا هستند که در مقابل استانهای بوشهر، چهارمحال بختیاری و یزد، در صدر لیست بیشترین تورم نقطه به نقطه این شاخص قرار گرفتهاند.
همچنین در تورم ماهانه بهمن ماه در شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات، استانهای کرمان، فارس و زنجان کمترین نرخ تورم ماهانه را تجربه کردهاند و استانهای همدان، یزد و قم بیشترین نرخ تورم ماهانه در بهمن ماه را دارا بودهاند و اختلاف تورم ماهانه میان بالا و پایین جدول مذکور، بیش از ۲ برابر است.
علاوه بر این در بخش تورم ۱۲ ماهه شاخص قیمت خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات، استانهای زنجان، سمنان و مازندران در شرایطی کمترین تورم را داشتهاند که سه استان هرمزگان، بوشهر و چهارمحال بختیاری در صدر استانهای دارای بیشترین تورم ۱۲ ماهه قرار دارند.
به گزارش تسنیم، با وجود اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات اقلام اساسی، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به بهمن ۱۳۹۷ در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی بوِیژه برای استانهای کمتر توسعه یافته از جمله هرمزگان، بوشهر و چهارمحال و بختیاری به مراتب بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.