چهار خریدار برتر نفت خام ایران، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در کل روزانه ۷۱۰۶۹۹ بشکه نفت از ایران در ماه ژانویه وارد کردند که ۴۹ درصد کمتر از همین ماه در سال ۲۰۱۸ بود.
تحریمهای آمریکا علیه ایران که در نوامبر گذشته اجرایی شد، به شدت صادرات این کشور را به آسیا کاهش داد، علیرغم اینکه واشنگتن به هشت کشور اجازه داده بود تا ۶ ماه مقادیر کمی از نفت ایران را بخرند .
خریداران باید مسائل مربوط به کشتیرانی و پرداخت را حل می کردند که باعث شد واردات نفت ایران در ژاپن و کره جنوبی به تعویق بیفتد. ایران، چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک است.
در ژانویه، ژاپن اولین محموله نفتی را از زمان آغاز تحریم ها از ایران خریداری کرد. انتظار می رود این محموله در فوریه به مقصد برسد .
کره جنوبی واردات نفت خام ایران را در ژانویه پس از یک وقفه چهارماهه از سر گرفت ولی واردات آن ۷۵ درصد نسبت به همین ماه در سال گذشته کاهش داشت.
این سومین خریدار بزرگ نفت ایران در آسیا خرید خود را از ایران فقط به میعانات گازی محدود کرد، یک نفت فوق سبک که برای تولید نفتا از آن استفاده می شود. از نفتا محصولات پتروشیمی می سازند .
واردات ژاپن و کره جنوبی قرار است در ماههای آتی افزایش یابد چون خریداران مقداری را که میتوانند طی معافیتها وارد کنند، افزایش میدهند .
انتظار میرود واردات ماه فوریه آسیا تقریباً دو برابر شود و به ۱٫۳۸ میلیون بشکه در روز برسد .
چین، بزرگترین خریدار نفت ایران در ژانویه ۳۷۷۰۳۸ بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نسبت به ماه دسامبر کمتر بود. واردات ماه ژانویه چین بیش از ۳۴۰ هزار بشکه در روزی است که میتواند طبق معافیتها وارد کند .
هند نیز واردات از ایران را در ماه ژانویه به ۲۷۰۵۰۰ بشکه در روز کاهش داد که کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه در روزی است که این کشور میتواند وارد کند .