امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه پیش از انقلاب از دانش و فناوری زیردریایی برخوردار نبودیم، افزود: ورود زیردریایی به مجموعه نیروی دریایی ارتش به دهه هفتاد برمیگردد و از آن زمان با نحوه کاربری آن ها آشنا شدیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه به زیردریایی نیاز داشتیم، مجموعه وزارت دفاع به این عرصه ورود کرد و به تدریج از دهه هشتاد کار ساخت زیردریاییهای سبک را آغاز کردیم.
دریادار خانزادی گفت: زیردریایی”فاتح” جهش در حوزه ساخت زیردریایی بود و زنجیره نیروی دفاعی زیر آب کشورمان را تکمیل کرد. بسیاری از توانمندی ها در این زیردریایی وجود دارد که در زیردریایی های قبلی نداشتیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه کشورهای منطقه میتوانند با کمک هم امنیت منطقه را به طور کامل برقرار کنند، گفت: وقت آن رسیده است که بیگانگان را از منطقه بیرون کنیم زیرا این منطقه برای برقراری امنیت به هیچ عنوان به حضور آن ها نیازی ندارد.
دریادار خانزادی افزود: نتیجه مسیر توسعه ای که نیروی دریایی در ۱۰ سال گذشته در حال طی کردن آن است، اجرایی شدن تدبیر مقام معظم رهبری در برخورداری از نیروی دریایی در شان و مظهر اقتدار ملت ایران است.
وی اضافه کرد: برای تکمیل زنجیره دفاعی کشور در دریا و برقراری امنیت در دریاهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به مجموعه ای از شناورهای زیرسطحی، سطحی و پروازی و کارکنان و تکاوران دریایی با تجهیزات خاص نیاز داریم که این موضوع به تعامل بسیار نزدیک مجموعه های صنعتی کشور به ویژه در وزارت دفاع و نیروی دریایی نیاز دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه تجهیزات و نیروی دریایی گفت: اکنون از یک نیروی دریایی با رفتار خطی قابل کنترل از سوی دشمن به نیروی دریایی با رفتار غیر خطی تبدیل شده ایم و این دستاورد به برکت انقلاب به دست آمده است.
دریادار خانزادی گفت: از سال ۱۳۸۸ برنامه توسعه ای جدی برای نیروی دریایی در دستور کار قرار گرفت که این برنامه در حال پیشرفت است.
وی افزود: بودجه مجموعه نیروی دریایی در حوزه ساخت و دیگر حوزه های راهبردی و عملیاتی نسبت به دوران گذشته در مقایسه با کشورهای منطقه رویکرد افزایشی و یا جهشی نداشته است.
فرمانده نداجا اضافه کرد: امنیت این کشورها عاریهای است زیرا همه تجهیزات خود را از دیگران دریافت میکنند.
دریادار خانزادی درباره راهبردهای نیروی دریایی ارتش گفت: این نیرو بر اساس سیاست های دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دو بخش بازدارندگی دفاعی و آمادگی دفاعی برای رزم سازماندهی می شود.
وی با بیان اینکه در چهار دهه انقلاب اسلامی هر روز قدرتمندتر از گذشته شده ایم، افزود: مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران همیشه امن بوده است و به صورت شبانه روزی این مناطق را پایش میکنیم و کشتیهای تجاری و بینالمللی، آزادنه و بدون مشکل در این مناطق رفت و آمد میکنند.
دریادار خانزادی اضافه کرد: در رزمایشهای آینده که پیش رو داریم دشمنان، رفتارهای جدیدی را از ما خواهند دید که موجب می شود فاصله آنها از مرزهای جمهوری اسلامی ایران دورتر شود.
وی گفت: در آینده نزدیک شبکه در هم تنیده دفاعی را در سطح دریا با مجموع قابلیت هایی که از طریق صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران بدست آمده ایجاد خواهیم کرد به نوعی که هر دو مجموعه نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار هم امنیت کامل را برقرار کنند و این کار را در گذشته هم انجام دادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: از سال ۱۳۸۷ حضور نیروی دریایی در مناطق بین المللی آغاز شد با توجه به اینکه کانون های ناامنی در مناطق میانی اقیانوس هند به ویژه در مناطقی که درگاه ها و خطوط اصلی ورودی و تردد شناورهای تجاری و نفتکش جمهوری اسلامی ایران در منطقه “عدن” شکل گرفت این ضرورت به وجود آمد که نیروی دریایی ارتش در آن جا حضور یابد تا امنیت اقتصادی و خطوط مواصلاتی دوردست کشور را در دریاهای آزاد تامین کند.
وی با بیان اینکه ناوگروه های متعددی را به دریاهای آزاد اعزام کردیم، ادامه داد: از آن زمان تاکنون عملیات های مختلف از جمله عملیات های رعد ۱ و ۲ را داشتیم که در رعد ۱، کشتی تجاری ایرانی اسیر دزدان دریایی را آزاد کردیم و در عملیات رعد ۲ هم یک کشتی تجاری چینی را از دست دزدان دریایی نجات دادیم.
دریادار خانزادی گفت: پیام صریح ما برای کسانی که فکر تهدید نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را دارند این است که باید آماده باشند تا ضربه محکم و غافلگیرانه ای را از رزمندگان نیروی دریایی ارتش در دریا دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه در همه مناطق دریایی تحت حاکمیت خود حضور پیوسته و شبانه روزی و محکم داریم، افزود: از ابتدای امسال تا ۲ ماه گذشته هیچ ناو هواپیمابری در منطقه ما حضور نداشته است و فقط یک حضور کوتاه در ماه های اخیر داشتند که بلافاصله منطقه را ترک کردند.