مسعود صابری، نامی که برای بسیاری از ایرانیها ناآشناست در هفته گذشته به سوژه برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی تبدیل شد. این فرد پزشکی است که به جرگه خوانندگان پاپ وارد شده است.
مسعود صابری در سال جاری مهمان بسیاری از برنامههای پربیننده تلویزیون از جمله خندوانه بود. البته حضور این خواننده در برنامه خندوانه، حاشیههای زیادی را برای او و رامبد جوان رقم زده است.
ظهور پدیده مسعود صابری در تلویزیون
مسعود صابری متولد سال ۱۳۴۹ و دارای تخصص جراحی مغز و اعصاب است. او اولین بار در کسوت کارشناس وارد تلویزیون شد.
صابری به عنوان کارشناس پزشکی کنار فرزاد حسنی در برنامه اکسیر حضور داشت و از این راه توانست شهرت خوبی برای خودش دست و پا کند.
یکی از قسمتهای برنامه اکسیر در پارک سرخه حصار فیلمبرداری میشد. در وسط برنامه صدای شیون و ناله یک زن شنیده شد که گویا فرزند خردسالش در آب نمای پارک افتاده و در حال غرق شدن بود. عوامل برنامه اکسیر به همراه آقای دکتر به محل حادثه رفتند. در نهایت پسر بچه بیجان با اقدامات مسعود صابری به هوش آمد. همین حادثه دکتر را بیش از قبل مشهور کرد.
مسعود صابری پشت سر هم در برنامههای تلویزیونی مانند مسابقه تلویزیونی حاضر میشد. صابری گاهگداری کلیپهایی از آواز خوانی خود را حتی در اتاق عمل بیمارستان منتشر میکرد.
مسعود صابری به لطف شهرتی که از تلویزیون به دست آورد اقدام به برگزاری کنسرت هم کرد. آنهم کنسرتهایی بزرگ که بلیطشان با سرعت برق و باد فروش میرفت.
عدهای حضور گسترده صابری در تلویزیون را به دلیل روابط خویشاوندی او با برخی چهرههای سینما و تلویزیون میدانند. گفته میشود که مسعود صابری پسرخاله رسول صدرعاملی، کارگردان معروف است. همچنین علی سرتیپی، یکی از تهیه کنندههای سرشناس، دایی اوست.
سوتی مسعود صابری در کنسرت و عذرخواهی رامبد جوان
در چند هفته گذشته ویدئویی از کنسرت مسعود صابری پخش شد. در این ویدئو صابری آهنگی اجرا میکند که به عقیده کارشناسان موسیقی، “فالش” است.
مسعود صابری و ویترین رامبد جوان برای خوانندههای تازهکارسوتی بزرگ مسعود صابری در ویدئوی منتشر شده مربوط به اجرای “پلیبک” اوست. در بخشی از کنسرت در حالی که صابری بلندگو را به سمت حاضران گرفته، آهنگ هم با صدای او در حال پخش است. این ماجرا که حکایت از اجرای پلیبک در کنسرت زنده دارد، یک “آبروریزی” بزرگ را برای صابری رقم زد.
بعد از بالا گرفتن انتقادها به اجراهای ضعیف و رسوایی پلیبک در کنسرت مسعود صابری،برخی از کارشناسان انگشت اتهام را به سوی تلویزیون نشانه گرفتند.
رامبد جوان در پستی از دعوت مسعود صابری به خندوانه عذرخواهی و بعد از چند دقیقه پست خود را حذف کرد
رامبد جوان بعد از این انتقادها در صفحه شخصیاش از این که مسعود صابری را به خندوانه دعوت کرده، عذرخواهی کرد. البته او این پست را خیلی زود بدون هیچ توضیحی حذف کرد.
غیبت نامداران موسیقی در رسانه ملی و حضور خوانندههای تازه کار
در سالهای گذشته بارها اهالی موسیقی از تبدیل شدن تلویزیون به “دکان خوانندههای بی سواد و مبتذل” گله کردهاند.
بیژن کامکار، یکی از نامداران موسیقی ایرانی، در مصاحبهای از تلویزیون و محدودیتهایش برای نشان دادن ساز شکایت کرده است. به گفته او همین شرایط و قوانین عجیب و غریب صداوسیما باعث شده موسیقیدانان و هنرمندان سرشناش به تلویزیون نروند. بیژن کامکار اضافه کرده بود آرزوی او این است که «روزی با ساز در قاب تلویزیون ملی ظاهر بشود».
بسیاری از منتقدان اعتقاد دارند غیبت چهرههای سرشناس موسیقی از تلویزیون، باعث شده خوانندههای بیتجربه و تازهکار بیشتر در رسانه ملی دیده شوند.
تلویزیون ملی به شبکه بازاریابی خوانندههای “تازهکار” تبدیل شده
مدتی قبل انتقادات به تلویزیون در ترویج موسیقی مبتذل با برنامه دورهمی اوج گرفت. حضور خوانندگان تازه کار و بدون رزومه قابل قبول در دورهمی موجب شد برخی سازندگان برنامه را متهم به “زدوبند” با خوانندههای تازه کار بکنند.
یکی از خوانندگان زیرزمینی به نام علی شمس، ویدئویی را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد. او برنامه دورهمی و یکی از تهیهکنندگان موسیقی نزدیک به مهران مدیری را متهم کرد که از بعضی خوانندگان برای دعوت به این برنامه “رشوه گرفتهاند”.
برخی هم گفتند حضور ماکان بند در دورهمی، «یکی از نمونههای کارچاقکنی این برنامه برای خوانندههای ناشناخته و بی سواد است». ماکان بند که سابقه حضورشان در موسیقی پاپ به سال هم نمیرسید بعد از حضور در دورهمی فالوورهایشان در اینستاگرام چند برابر شد. بلیط کنسرتهایشان به سرعت فروش رفت و پشت سر هم آلبوم منتشر کردند.
اهالی موسیقی میگویند بسیاری از خوانندههای تازه کاری که به دورهمی دعوت شدند، در این برنامه آوازی پر از اشتباه و فالش را اجرا کردند. مهران مدیری هم در واکنش به این اجراهای نپخته و غلط معمولا میگفت: «به به چه آهنگی! چه صدای درجه یکی!».
بسیاری از اهالی موسیقی از تبدیل رسانه ملی به شبکه بازاریابی خوانندههای بی سواد نگرانند. آنها میگویند از آن جایی که تلویزیون گسترهای وسیع دارد این ماجرا در درازمدت باعث پایین آمدن سلیقه موسیقیایی جامعه و به حاشیه رفتن موسیقی فاخر میشود.