تاریخ: 10:22 :: 2018/12/09
این موشک ایرانی، قاتل شناور‌های ۳ هزار تنی دشمن است

مزیت ممتاز نصر قابلیت عبور از کشتی های با زره نیمه سنگین و وزن حدود ۳تن است؛ در واقع کروز نصر پس از عبور از زره شناور منفجر می شود و شناور متخاصم را منهدم می کند.

قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روز‌ها محور بحث روز است. بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می‌دهد که برد این موشک‌ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از ۷۰ درصد آسیا می‌رسد و این توان دفاعی باعث نا امیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک‌های کروز هستند.

1

سامانه شلیک موشک(لانچر) موشک کروز نصر

موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند.

موشک‌های کروز معمولاً تمام مسیر خود را در ارتفاع بسیار پائین (برای جلوگیری از تشخیص توسط رادار‌های دشمن) و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت طی می‌کنند. تفاوت موشک کروز با پهپاد این است که کروز‌ها فقط به عنوان یک سلاح استفاده می‌شوند و کلاهک جنگی بخشی از بدنه آنهاست.

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صد‌ها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگر چه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست. برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

2

چند فروند موشک کروز هواپایه نصر

یکی از مهم‌ترین نکات درباره موشک کروز پرواز طولانی مدت این موشک است. به همین دلیل ممکن است توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر وجود داشته باشد، البته با وجود سامانه‌هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

موشک‌های کروز دارای چهار مولفه عمده هستند؛ اولین مولفه موشک‌های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جو (۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا) است.

دومین مولفه این موشک‌ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت است. سومین مولفه موشک‌های کروز، برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. آخرین و مهم‌ترین ویژگی و مولفه آن‌ها قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی‌ست.

موشک کروز موشکی به دلیل راهبردی بودن قابلیت پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن به دلیل سطح مقطع کوچک، دارابودن موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین را داراست. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می‌شوند.

3

موشک کروز نصر

موشک کروز نصر، یکی دیگر از موشک‌های ساخت متخصصان داخلی کشورمان است که از انواع موشک‌های هوا پایه و ضدکشتی است که از آن برای انهدام اهداف دریایی نظیر ناوها، ناوشکن ها، زیردریایی‌ها و یا هر شناور سطحی و زیرسطحی استفاده می‌شود. موشک نصر ساخت صنایع دفاع بوده و یکی از پروژه‌های جهاد خودکفایی نیرو‌های مسلح کشورمان است که برای اولین بار در سال ۹۴ توسط سردار حسین دهقان وزیر وقت دفاع رونمایی و معرفی شد. موشک نصر۱ قادر است شناورهای ۳ هزار تنی را منهدم کند.

اصلی‎ترین تفاوت این موشک با نمونه های مشهوری چون کوثر و ظفر، میزان بالای سرجنگی است که قدرت تخریب بسیار بالایی برای آن ایجاد می کند. موشک کروز نصر، جرمی در حدود ۳۵۰ کیلوگرم داشته و دارای یک سر جنگی به وزن ۱۳۰ کیلوگرم می‌باشد که این سر جنگی قدرت تخریب ۴.۵ برابری نسبت به سرجنگی موشک کوثر دارد. موشک هوشمند و کروز نصر با قرار گرفتن در لایه های دفاع ساحلی مکمل خوبی برای پدافند ساحلی در کنار سامانه های توپخانه ای است که قابلیت انهدام شناورهای نفوذکننده به آب های ساحلی جمهوری اسلامی را دارد.

4

موشک کروز هواپایه نصر

سردار حسین دهقان وزیر وقت دفاع در حاشیه افتتاح این خط تولید طی سخنانی، توسعه توان موشکی در راستای تقویت قدرت رزمی نیرو‌های مسلح و افزایش سطح بازدارندگی موثر را از راهبرد‌های اصلی وزارت دفاع ذکر کرد و افزود: موشک کروز نصر هواپایه در همین ارتباط طراحی و در خط تولید قرار گرفته است. دهقان درباره توانایی نصر گفت که با بهره برداری از موشک نصر هواپایه در نیرو‌های هوایی ارتش و سپاه توان عملیاتی و قدرت تاکتیکی این نیرو‌ها به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

5

موشک کروز هواپایه نصر

موشک کروز نصر قابلیت جستجوی راداری و دقت بسیار بالایی در انهدام اهداف مورد نظر دارد. یکی از ویژگی‌های بارز این موشک که تحسین همگان را برانگیخته، مجهز بودن این موشک به سیستم کامپیوتری هدایت موشک بوده که با بهره گیری از آن دقت اصابت موشک به نحو قابل توجهی افزایش می‌یابد.

نصر قابلیت نصب بر روی هلیکوپتر و سایر جنگنده‌ها نظیر بالگرد‌های میل ۱۷، ۲۰۶ و جنگنده‌های فانتوم را داراست. موشک کروز نصر را می‌توان از انواع سکو‌های پرتاب ساحلی و شناور‌های موشک انداز هم شلیک کرد. مزیت ممتاز نصر قابلیت عبور از کشتی های با زره نیمه سنگین تا وزن سه تن است؛ در واقع کروز نصر پس از عبور از زره شناور منفجر می شود و شناور متخاصم را منهدم می کند.

پایگاه خبری ایران پراجکت  در آن روزها در گزارشی به مراسم رونمایی از موشک کروز نصر هواپایه با حضور سردار دهقان وزیر سابق دفاع پرداخت که در متن این گزارش با اشاره به سخنان وی درباره موشک نصر نوشت که این موشک قابلیت نصب بر روی انواع جت جنگنده را دارد. در ادامه این گزارش، یکی از ویژگی های این موشک ساخته شده توسط متخصصان داخلی کشورمان قدرت تخریب و دقت بسیار بالا ذکر شده است.

 

موشک کروز نصر

موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینه‌ها خودکفا شده است. اعمال تحریم‌های خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد