محمد خوش چهره، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به تورم لجام گسیخته ای که در کشور وجود دارد گفت: این تورم به طور ویژه در سبد مخصوص خانوار خود را نشان نمی دهد. تورم ممکن است در اقلام مختلفی وجود داشته باشد اما قشر اصلی جامعه دچار آسیب نشود.
وی افزود: سبدی از اقلام وجود دارد که تورم را بر اساس آن بیان می کنند اما این سبد تورم را به درستی نشان نمی دهد زیرا جدا از اینکه شاخص های مختلفی باید برای تورم در نظر بگیرند، باید بر اساس هر اقلیم نیز تورم را جداگانه بررسی کنند. همچنین تورم بر اساس شرایط گروه های اجتماعی به خصوص گروه های کم درآمد و میانی در نظر گرفته شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه برای تعیین حقوق ها صرفاً شاخص کل تورم را نباید ملاک قرار داد، اظهار کرد: آنچه اهمیت بیشتری دارد سبد هزینه یا بودجه خانوار است که دولت باید آن را برای تعیین حقوق و دستمزدها مورد نظر قرار دهد.
وی با بیان اینکه هر قشری سبد هزینه ای دارد، عنوان کرد: نخستین کالا در سبد هزینه ها مسکن است. در همه نقاط دنیا بهای اجاره مسکن در رتبه نخست هزینه ها قرار دارد. دومین بخش خوراک و در کنار آن پوشاک قرار دارد و بعد از آن هزینه درمان، آموزش و حمل و نقل و در نهایت تفریحات قرار دارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: وقتی تورم را صرفاً در نظر بگیریم، حقوق را به میزانی هر سال اضافه می کنیم که این رویه در دهه های گذشته وجود داشته است اما باید سبد هزینه خانوارها مورد توجه قرار گیرد.