یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا قبل از اینکه سایر کشورها حتی بدانند اینترنت و فضای سایبری چیست این جنگ را شروع کرده، اما از آنجا که به دنبال ژست روشنفکری و حمایت از آزادی بیان و عقیده است مظلوم نمایی و فرافکنی میکند؛ و کشورهای بلوک شرق را متهم میکند.
رضا حجت شمامی، کارشناس مسائل بین الملل، در خصوص اظهارات اخیر بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه کشورش به صورت ناخواسته وارد یک جنگ واقعی سایبری با ابرقدرتها شده و این تهدیدات سایبری از برخی گروههای مستقر در روسیه، چین، ایران و کره شمالی هدایت میشود، گفت: تعبیر به کار برده در سخنان بایدن مبنی بر ورود در یک جنگ ناخواسته تعبیری کاملا معکوس است آمریکاییها این جنگ را خودشان خیلی زودتر از بقیه آغاز کردند.
وی با اشاره به قدمت آمریکا در جنگ افروزی به شیوههای سنتی گفت: شما یک جای جهان را پیدا کنید که غرب در آن نیروی نظامی نداشته باشد همه جای جهان تحت سیطره ارتش متحرک آمریکاست و همین الان صد موشک و کلاهک هستهای از اروپا به سمت مسکو هدف قرار گرفته است.
حجت شمامی ادامه داد: آیا این سرمایه گذاری فقط در بخش نظامی با چنین گستردگی وجود دارد؟ آیا ایالات متحده و غرب در بحث سایبری و جاسوسی از ابزار و تکنولوژی جدید استفاده نمیکند؟
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه اینترنت مبنای جنگ سایبری به حساب میآید، گفت: زمانی که روسیه، چین و یا حتی ایران بحث اینترنت ملی را مطرح میکنند به خاطر وجود جنگ سایبری است حالا بگذریم از اینکه موضوع صیانت بر فضای مجازی به شکل کاملا نادرستی در کشور مطرح شد.
وی ادامه داد:، اما اساسا در جنگهای سایبری، چون پایه و اساس آن اینترنتی است که مقر آن در آمریکاست و خود ایالات متحده پنجمین اقتصاد دنیا را دارد و تمام اطلاعات اینترنتی دنیا در نیویورک است شما ناگزیر از این هستید که وقتی ایمیلی برای همکار کنار دستی تان میفرستید متن این ایمیل ابتدا به نیویورک میرود و سپس به دست همکار شما میرسد. با این حساب مشخص است جنگ سایبری که بایدن ادعای ورود ناخواسته در آن را دارد از کجا شروع شده و چرا برخی کشورها بخشهای دفاعی امنیتی خود را وصل به اینترنت نمیکنند و هنوز به سبک سنتی و با کاغذ کار میکنند.
*آمریکا آغاز گر جنگ سایبری در جهان است اما کشورهای بلوک شرق را متهم می داند
حجت شمامی تصریح کرد: آمریکا قبل از اینکه سایر کشورها حتی بدانند اینترنت و فضای سایبری چیست این جنگ را شروع کرده، اما از آنجا که به دنبال ژست روشنفکری و حمایت از آزادی بیان و عقیده است مظلوم نمایی و فرافکنی میکند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه در مقوله جنگ سایبری اساسا فضا به این شکل نیست که دارنده این ابزار پیروز میدان باشد، گفت: آمریکاییها رفته رفته به این نتیجه رسیدند که پاتکهای سایبری میتواند علیه خودشان عمل کند، چون فضای سایبری به این شکل نیست که فقط سازنده و مولد آن بتواند ضربه بزند بلکه هکرهایی هستند که این کار را معکوس انجام میدهند لذا سایر کشورها در این جنگ سایبری ساکت و آرام نخواهند ماند.
*اینترنت ملی در هرکشور حکم برق اضطراری دارد/طرح صیانت از فضای مجازی به بدترین شکل عنوان شد
وی با اشاره به اینکه اینترنت ملی در هر کشور مانند برق اضطراری لازم و حیاتی است، گفت: در جنگی که یک طرف آن آمریکا باشد این کشور به سادگی میتواند از طریق اینترنت تمام زیرساختهای کشور مقابل را اعم از آب و برق قطع کند و در این شرایط کدام موشک میتواند جواب این اقدام آمریکا را بدهد؟ پس کشورها ناگزیر به داشتن اینترنت ملی هستند.
حجت شمامی در پاسخ به این سوال که اساسا چرا بایدن در پیدا کردن متهم برای جنگهای سایبری مشخصا از چین، روسیه، ایران و کره شمالی یاد کرده است؟ گفت: آمریکاییها به دنبال شرقی سازی و مخدوش کردن چهره کشورها هستند.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه پاسخ به این سوال گفت: آمریکا به خوبی میداند دانش سایبری در این کشورها وجود دارد و چنانچه آنها با هم متحد شوند برای آمریکاییها بسیار خطرناک است و اتحاد کشورهای ذکر شده مانع به رسیدن آمریکا به اهدافش در جهان و شرق دنیا خواهد شد.