فرآیند این جراحی رباتیک از راه دور در مرکز آموزشهای مهارتهای پیشرفته بالینی ایران مستقر در (بیمارستان امام خمینی و بیمارستان فوق تخصصی سینا) با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر سعید سرکار رئیس مرکز رشد پزشکی تجهیزات پیشرفته انجام شد.
همچنین این جراحی بر روی یک سگ (عمل وازکتومی) توسط دکتر طالبپور مستقر در بیمارستان سینا انجام شد.
فاصله این دو بیمارستان از هم ۷ کیلومتر است که عمل جراحی با استفاده از شبکه ماهوارهای ۵G از راه دور انجام شد.
عملکرد این ربات به گونهای است که از طریق یک مانیتور و دو بازوی رباتیک، عمل جراحی روی سگ انجام میشود. این ربات دارای یک کنسول جراحی است که جراح با قرار گرفتن در پشت آن و استفاده از دو بازوی رباتیک، امکان کنترل و هدایت جراحی از راه دور را دارد. همچنین در کنار این کنسول، یک مانیتور قرار گرفته که تصویر عمل جراحی را برای جراح مشخص میکند. جراح با استفاده از این سامانه از طریق یک پدال و دو بازوی رباتیک، جراحی را کنترل میکند.
در این عمل جراحی که با استفاده از بازوهای رباتیک انجام میشود، میزان آسیب به بافتهای سالم و دوره نقاهت فرد و خونریزی آن کاهش یافته است.
تنها یک نمونه آمریکایی از این ربات وجود دارد و آمریکا تنها کشوری است که توانسته تاکنون این سامانه رباتیکی را به مرحله تجاریسازی برساند.
به گفته محققان شرکت دانشبنیان تولیدکننده سامانه جراحی از راه دور ایرانی، اگر این ربات به مرحله تجاریسازی برسد، پس از آمریکا دومین کشور سازنده این رباتها خواهد بود.