رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از همکاری شرکتهای دانشبنیان برای ارائه راهکارهای تصفیه و بازیافت پسابهای این صنعت بر پایه روشهای نوین خبر داد.
دکتر بهنام راسخ، یکی از معضلات اساسی توسعه صنعتی و افزایش جمعیت را تولید حجم انبوهی از پسماندها و پسابهای صنعتی دانست و ادامه داد: روشهای رایج تصفیه پساب و بازیافت آب، روشهایی هستند که هماکنون با افزایش روز افزون نوع و حجم آلایندهها دیگر از کارایی بالایی برخوردار نیستند؛ از این رو، محققان این حوزه همواره در پی دستیابی به روشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی نوین فرایند تصفیه پسابها به ویژه پسابهای خاص با سرعت و کیفیت بالاتر بودهاند تا بتوان منابع را در سریعترین زمان به چرخه مصرف برگرداند.
راسخ با تاکید بر اینکه روشهای نوین، مبتنی بر استفاده از غشاها است، افزود: غشاهایی که برای فرایند تصفیه آب و پساب استفاده میشوند، همگی بر پایه جداسازی ذرات یا املاح محلول از آب و پساب است و در گروههای میکرو فیلتر، اولترا فیلتر، نانو فیلتر و اسمز معکوس قرار میگیرند. دو گروه اول برای جداسازی ذرات بسیار ریز معمولا استفاده میشود که اخیرا در صنایع مختلف در کشور مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گرفتهاند و به دلیل شرایط آب یا پساب دچار گرفتگی یا مشکلاتی میشوند که لازم است با تمهیداتی اینگونه مشکلات برطرف شود و در این راستا نقش شرکت های دانش بنیان مشخص میشود.
رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نقت تاکید کرد: خوشبختانه تعدادی شرکت در قالب شرکتهای دانش بنیان در این زمینه در حال فعالیت هستند که با داشتن نیروهای جوان و استفاده از تجربیات و امکانات موجود در پژوهشگاه میتوانیم شاهد یک اجماع از توانمندیها در زمینه تصفیه و بازیافت آب و پساب باشیم.
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، وی با اشاره به همکاری یکی از شتابدهندهها با این پژوهشگاه خاطر نشان کرد: این شتابدهنده قرار است از امکانات پژوهشگاه در بخش پایلوت برای اجرای طرح پایلوت میکروفیلتراسیون (MF) استفاده کند و نتایج بدست آمده را بر روی پسابِ مشخص شده نیز بکار ببریم و امیدواریم که در نهایت بتوانیم یافتههای به دست آمده در بخش پایلوتی را صنعتی کنیم.