تاریخ: 18:45 :: 2021/03/15
تهران مبدا اصلی سفرهای نوروزی و حائز اهمیت ویژه در کنترل کرونا است

فرمانده ستاد عملیات مقابله با بیماری کرونا در تهران گفت: استان و شهر تهران به عنوان مبدا اصلی و پرتواتر سفرهای نوروزی، از اهمیت ویژه در برنامه‌ریزی کنترل کرونا برخوردار است.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با بیماری کرونا در تهران گفت: استان و شهر تهران به عنوان مبدا اصلی و پرتواتر سفرهای نوروزی، از اهمیت ویژه در برنامه‌ریزی کنترل کرونا برخوردار است.

دکتر علیرضا زالی روز دوشنبه در جلسه هم اندیشی با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی و فرماندهان سپاه و نیروی انتظامی استان های تهران، البرز، قم، مازندران و گیلان با اشاره به اینکه در ۱۳ ماه گذشته با اتکا به خرد جمعی و بهره جستن از تمام ظرفیت های بین بخشی شاهد شکل گیری مدیریتی مطلوب در تمام بخش ها بوده ایم، گفت: اعمال اقدامات نظارتی در مراکز اقامتی، تفریحی و رستوران های بین راهی، به ویژه در ابعاد بهداشتی بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: در شرایطی تعطیلات نوروز پیش روست که اکثر استان ها، موج سوم بیماری را پشت سر گذاشته اند و پیش بینی می شود با یک تاخر زمانی در تناسب با شرایط هر استان، در آستانه موج چهارم به سر می برند.

زالی با اشاره به نگرانی نسبت به جهش های جدید ویروس کووید-۱۹، به ویژه نسخه انگلیسی، عنوان کرد: پیش بینی ها مبتنی بر این است که در خیز چهارم بیماری، سرعت ابتلا، انتقال و اشباع ظرفیت درمان به مراتب بالاتر از موج های پیشین خواهد بود. جایگزینی ویروس جهش یافته با ویروس کلاسیک ووهان، تاب آوری نظام سلامت، میزان مرگ و میر و شکل گیری خیزهای جدید بیماری را تحت الشعاع قرار می دهد و امیدواریم این جایگزینی و غلبه با سرعت رخ ندهد.

وی در خصوص عدم ترویج سفرهای نوروزی با اشاره به تصمیم مقام معظم رهبری مبنی بر سفر نکردن ایشان، تصریح کرد: ایشان با نگاهی آینده نگارانه، این راهبرد را تسهیل کرد. از همین رو انتظار می رود راهبرد اعلامی مجاری اداری، اجرایی و تبلیغاتی کشور بر مبنای عدم ترویج سفر باشد.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با بیماری کرونا در تهران، پیشنهادی مبنی بر برگزاری جلسه ستاد ملی در هفته پیش رو با توجه به شرایط در حال دگرگونی و تغییر استان ها مطرح کرد.

زالی اظهار کرد: با توجه به زیست بوم های مدیریتی متفاوت در استان های تهران، البرز، قم، گیلان و مازندران، تفویض اختیارات موثق در تناسب با مدیریت کرونا به استانداران، روسای دانشگاه های علوم پزشکی استان، فرماندهان نیروی انتظامی و سپاه در تسریع اعمال تصمیمات می تواند کمک کننده باشد.

وی شکل گیری کانون مدیریت سازمان یافته با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی، فرماندهان سپاه و نیروس انتظامی استان ها را به فال نیک گرفت و از استمرار این جلسات به منظور اشتراک نظر، حداقل به صورت موسمی و به طبع، مجازی برای فصل سفرهای نوروزی ابراز امیدواری کرد.

زالی در ادامه بر لزوم اعمال حداکثر پوشش لازم در مرزهای بین استانی و مناطق همپوشانی به خصوص در نقاطی که در عرصه بهداشت و درمان دچار خلا هستند، تاکید کرد و افزود: اعمال اقدامات نظارتی و تشدید یافته در مراکز اقامتی، تفریحی و رستوران های بین راهی، به ویژه در ابعاد بهداشتی با برنامه ریزی های لازم بسیار اهمیت دارد.

وی همچنین پیشنهادی مبنی بر اعمال محدودیت در استان های مقصد و مسافرپذیر برای شکل گیری سکوت گاه های غیررسمی همچون برپایی چادر، استفاده از فضای مدارس، مساجد و حسینیه ها مطرح کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان ضرورت ارائه گزارش روزانه موارد ابتلای مسافرین در شهرهای مقصد و مسافرپذیر توسط معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی و تبادل روزانه اطلاعات با شهرهای مبدا، عنوان کرد: در حوزه درمان نیز، شکل گیری مرکز عملیات اضطراری (EOC) مشترک بین دانشگاه های علوم پزشکی به منظور کمک به ظرفیت شهرستان ها و استان های مقصد با دستور روسای دانشگاه ها و مشارکت معاونین درمان و مسئولین EOC استان ها موثر خواهد بود.

زالی در خصوص استفاده از ظرفیت تیم های واکنش سریع به منظور به روز رسانی آمار و در صورت لزوم، اتخاذ تصمیمات لازم توسط وزارت بهداشت نیز ادامه داد: اطلاع رسانی هر مورد بحرانی به تیم واکنش سریع و در جریان قرار دادن وزارت بهداشت از رویدادها، در تسریع اقدامات مداخله گرایانه تاثیر چشمگیری دارد.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با بیماری کرونا در تهران درخواستی مبنی بر تدوین شیوه نامه هایی با وحدت رویه برای تمام ابعاد مورد لزوم سفرهای نوروزی از وزارت بهداشت را مطرح کرد و افزود: پروتکل های مناطق، مشاغل، گروه های چهارگانه و مراکز تفریحی در شهرستان ها نیز باید دقیق تر تعیین و تکلیف شوند.

زالی اظهار کرد: طراحی مدل ضابطین کرونایی در هر استان به منظور ارایه تذکرات لسانی به مراکز اقامتی، تفریحی و رستوران ها با استفاده از ظرفیت بسیج، هلال احمر، کانون های محلی، نیروی انتظامی و نیروهای بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی نیز می تواند در کنترل بحران کرونا در ایام نوروز کمک کننده باشد.

وی همچنین پیشنهاد افزایش سهمیه و رایگان کردن تست سریع و PCR برای استان های مسافرت پذیر و مبادی ورودی و خروجی را ارائه داد تا لجستیک آزمایشات با چالش روبه رو نشود.

زالی در خصوص نقش سازمان گردشگری در حفظ مراکز نقاهتگاهی موجود و در صورت لزوم افزایش این مراکز نیز اشاره کرد: این مراکز برای ارایه خدمات پیش و پس بیمارستانی به پردشگران باید آمادگی لازم را داشته باشند. از طرفی انتظار می رود ستاد ملی مقابله با کرونا الزاماتی تصویب کند تا مردم برای کاهش بار مجموعه درمان، از استفاده از این مراکز اجتناب نکنند.

به گزارش امروز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این جلسه در خصوص وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در استان ها، بحث و تبادل نظر و بر لزوم تشدید نظارت ها و استمرار جدی طرح حاج قاسم سلیمانی تاکید شد.

برچسب ها: , ,