تاریخ: 9:52 :: 2019/03/17
پیام بزرگ‌ترین ناوگان پهپاد بمب‌افکن غرب آسیا؛ «خود کم بینی» و «دلدادگی به غرب» ممنوع!

ورود به حوزه موشکی و پهپادی از سوی فرزندان ایران اسلامی ثابت کرد جمهوری اسلامی در مسیر فتح قله‌های دانش حرکت می‌کند. قله‌هایی که مسیر دستیابی به آن‌ها پیچیده و صعب‌العبور و البته ممکن است و قطعاً با تفکر «خود کم بینی» و «دلدادگی به غرب» هم‌خوانی ندارد.

 «ایران صاحب بزرگترین ناوگان پهپاد بمب‌افکن منطقه غرب آسیا شد»؛ این گزاره، طی چند روز اخیر در صدر اخبار تحولات نظامی و دفاعی منطقه قرار گرفته است.

رزمایش الی‌ بیت‌المقدس ۱
۵۰ پهپاد بمب‌افکن هوافضای سپاه در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی طی یک رزمایش بدیع و نو در تاریخ ایران و منطقه غرب آسیا که با عنوان «الی بیت‌المقدس ۱» برگزار شد، در وسعت جغرافیایی کوچک ۱۰ کیلومتر در ۱۰ کیلومتر در جزیره قشم، قدرت بومی و پیچیده خود را به رخ دشمنان کشیدند.

طبق اعلام روابط عمومی سپاه، این برای اولین بار در کشور ما و نیز کشور‌های دیگر بود که این تعداد پهپاد همزمان در یک عملیات تهاجمی – رزمی، در فاصله بیش از هزار کیلومتر دورتر از هدف همزمان پرواز و در یک زمان مشخص با حضور روی اهداف از پیش تعیین شده آن‌ها را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده و منهدم کردند.

با برگزاری این رزمایش پهپادی و اقداماتی که در آن انجام شد اعم از پرواز‌های منظم، ارتفاع‌گیری مناسب، هدایت شوندگی‌های هوشمندانه، فراز و فرود‌های بدون خطا و مهمتر از همه پرتاب‌های دقیق بمب‌ها، نیروی هوافضای سپاه، جمهوری اسلامی ایران را صاحب بزرگترین ناوگان پهپاد بمب‌افکن تهاجمی منطقه کرد.

نام رزمایش برگزار شده در جزیره قشم توسط نیروی هوافضای سپاه «الی بیت‌المقدس ۱» بود. نامی که نشان می‌دهد در مراحل بعدی این رزمایش شاهد گستردگی اقدامات و تنوع رویکرد‌های نوین در عرصه پهپادی کشور خواهیم بود.

نمایش اقتدار

شکل‌گیری «هوانیروز سپاه» در سال ۹۵ و تشکیل «بزرگترین ناوگان پهپاد بمب‌افکن تهاجمی» در سال ۹۷، قدرت هوایی سپاه را در کنار موشک‌های نقطه‌زن و هواپیما‌های جنگنده و چابک این نیرو، بسیار بیشتر از گذشته کرده است. قدرتی که برای دوستان مایه آسایش و برای دشمنان، بیم‌آفرین است.
۷ سال پیش و در آذرماه سال ۱۳۹۰ بود که متخصصان هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نشاندن پهپاد RQ ۱۷۰ آمریکایی بر روی زمین در خاک ایران و مهندسی معکوس این پهپاد، استارت پرقدرت خود در این صنعت پیچیده، مدرن و بسیار کارآمد و به‌صرفه را آغاز کردند. نتیجه تلاش‌های شبانه‌روزی و مجاهدت‌های توقف‌ناپذیر متخصصین دفاعی کشور طی ۷ سال گذشته تولید انواع پهپاد‌های شناسایی، مراقبت، رزمی و بمب‌افکن در اندازه‌ها و ابعاد گوناگون و با مدت زمان‌های پروازی متفاوت بود. تلاش‌هایی که کشورمان را صاحب چندین شهر موشکی در نقاط مختلف سرزمین‌مان کرده تا ما از هر جایی که صلاح بدانیم، دشمن را سر جای خود بنشانیم.

دهه فجر چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، تجلی‌گاه نمایش قدرت پهپادی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران بود. در این ایام بیش از ۳۰ نوع پهپاد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه «اقتدار ۴۰» در مصلی امام خمینی (ره) به نمایش عمومی درآمدند. پهپاد‌های به نمایش درآمده در این نمایشگاه، برای استفاده عملیاتی نیرو‌های زمینی، هوایی و دریایی طراحی و تولید شده بودند.

قدرت سخت‌افزاری در کنار قدرت نرم‌افزاری 
علاوه بر قدرت سخت‌افزاری متنوع و خیره‌کننده نیروی هوافضای سپاه که این نیرو را قادر به طراحی و تولید انواع پهپاد‌ها در ابعاد گوناگون و با قابلیت‌های مختلف کرده است، قدرت نرم‌افزاری این نیرو هم در ماجرای هک کردن پهپاد‌های آمریکایی در عراق به اثبات رسید.

سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه در روز ۵ اسفند ۹۷ ضمن تایید هک کردن پهپاد‌های آمریکایی گفت: آمریکایی‌ها زمانی‌که به عراق آمدند گفتند این جنگ ۳۰ سال طول می‌کشد. همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با محوریت نیروی قدس موجب شد مدت زمان این جنگ به ۳ سال کاهش یابد. اگر ما امروز موضوع هک کردن پهپاد‌های آمریکایی را بیان می‌کنیم به آن دلیل است که آمریکایی‌ها یک پررویی به خرج دادند و گفتند در صنایع موشکی ما قطعات معیوب فرستاده‌اند. ما این کار را کردیم که به آن‌ها بگوییم نه تنها نتوانستید به اهداف خود برسید بلکه ما به سیستم‌های شما نفوذ هم کرده‌ایم و این جواب آن پررویی آمریکایی‌ها بود.

هزینه‌های نتیجه‌بخش
«محمدصالح جوکار» معاون پارلمانی سپاه پیش‌تر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با بیان اینکه پهپادهای ایرانی در بسیاری از فاکتورها نسبت به نمونه‌های خارجی خود برتری دارند، گفت: به دلیل آنکه علم پهپاد در کشور ما کاملا بومی و منحصر بفرد است، ما هم می‌توانیم از صفر تا صد یک پهپاد را خودمان بسازیم و هم می‌توانیم در صورت نیاز به سیستم‌های پیچیده پهپادهای دشمنان خود نفوذ کنیم و آنها را از کار بیندازیم.

سردار جوکار در پایان با بیان اینکه تا امروز هرچقدر در بخش پهپادها هزینه‌ کرده‌ایم نتیجه آن را دیده و لمس کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: پهپادها در کنار موشک‌ها، امروز در قله قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران خودنمایی می‌کنند.

علم باید کاربردی باشد
از قدیم می‌گفتند کتابی را نخوانید مگر آنکه بتوانید از تجربیات حاصل از مطالعه آن کتاب در زندگی خود استفاده کنید؛ امروز هم می‌گویند به سراغ علمی نروید مگر آنکه آن علم، کاربردی باشد و به درد شما بخورد.

علم طراحی و ساخت پهپاد این روز‌ها به یکی از علومِ به شدت «کاربردی» کشور تبدیل شده است. در حال حاضر هیچ رزمایش نظامی بدون انجام اقدامات شناسایی و مراقبت پهپاد‌ها انجام نمی‌شود و از طرفی دیگر، این هواپیما‌های بدون سرنشین امروز به یکی از گزینه‌های اصلی پاسخ متناسب جمهوری اسلامی ایران به دشمنان تبدیل شده‌اند.

تروریست‌های تکفیری مزدور آمریکا و عربستان در غرب آسیا که سرکردگان حمله تروریستی به رژه روز ۳۱ شهریور در اهواز بودند، بیش از دیگر دشمنان ملت ما، بوی باروت بمب‌های پهپادی سپاه را استشمام کرده و طعم هلاکت توسط آن‌ها را چشیده‎‌اند.

۹ مهر سال ۹۷ بود که ۷ فروند پهپاد بمب‌افکن سپاه با پروازی ۵۷۰ کیلومتری خود را به منطقه شرق رود فرات در سوریه رساندند و همراه با موشک‌های قیام و ذوالفقار که از تهران به پرواز درآمده بودند، مقر تروریست‌های تکفیری و سرکردگان حمله تروریستی روز ۳۱ شهریور اهواز را منهدم کردند. نمایش فیلم رها کردن این بمب‌ها بر روی مقر تروریست‌ها که در تاریکی شب صورت گرفت، قدرت پهپادی مثال‌زدنی جمهوری اسلامی ایران را به اثبات رساند.

حرف پایانی
ورود به حوزه موشکی و پهپادی از سوی فرزندان ایران اسلامی ثابت کرد جمهوری اسلامی در مسیر فتح قله‌های دانش حرکت می‌کند. قله‌هایی که مسیر دستیابی به آن‌ها پیچیده و صعب‌العبور و البته ممکن است و قطعاً با تفکر «خودکم بینی» و «دلدادگی به غرب» هم‌خوانی ندارد.