گروه: . / سیاسی
تاریخ: 15:36 :: 2021/07/14
فرصت دستیابی به توافق را از دولت دوازدهم گرفتند/متاسفیم

رئیس جمهور گفت: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی مورد احترام بود و در اوایل آذر لطمه نمی خورد و اگر ۱۱ آذر را نداشتیم در اسفند ماه تحریم مردم برداشته شده بود و امروز مردم می دیدند چه شرایطی بر کشور حاکم بود و فروردین و اردیبهشت و خرداد و تیر دیگری را می دیدیم.

رئیس جمهور گفت: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی مورد احترام بود و در اوایل آذر لطمه نمی خورد و اگر ۱۱ آذر را نداشتیم در اسفند ماه تحریم مردم برداشته شده بود و امروز مردم می دیدند چه شرایطی بر کشور حاکم بود و فروردین و اردیبهشت و خرداد و تیر دیگری را می دیدیم.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با تبریک آغاز ماه ذی الحجه به عنوان ماه ولایت و ماهی که عید غدیر و عید قربان در آن قرار دارد، اظهار کرد: امروز ۲۳ تیر ماه است و این روز در تقویم ما به عنوان روز گفت وگو و تعامل سازنده با جهان آمده است. پس از اقدامات دولت یازدهم برای از بین بردن تحریم ظالمانه و احقاق حقوق ملت ما در ۲۳ تیر ۹۴ به توافق رسیدیم و به این دلیل این روز نامگذاری شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف بسیار مهم برای دولت های یازدهم و دوازدهم احقاق حق ملت در زمینه مسائل فناوری های مدرن، تجارت، اقتصاد و فعالیت های اقتصادی و تولید بود یادآور شد: این هدف اصلی و مهم در دولت یازدهم بود و به نحوی در دولت دوازدهم هم تکرار شد. در سال های قبل در ذهن برخی از افراد جامعه برخی مسائل وجود داشت و در ذهن شان اینچنین بود که به هر حال قطعنامه هایی علیه ما در سازمان ملل تصویب شده و ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد بوده و کاری نمی توان کرد.

روحانی ادامه داد: معمولا هم وقتی سازمان ملل و شورای امنیت کشوری را ذیل فصل ۷ می برد و قطعنامه برایش صادر می کند یا آن کشور مجبور به اجرا می شود یا گاهی منجر به جنگ می شود. اینکه در تاریخ سازمان ملل کشوری ایستادگی کرده باشد تا قطعنامه ها بدون اجرا لغو شود بی‌نظیر و نادر است یا اینکه ما با آژانس انرژی اتمی با مسئله ای به نام PMD مواجه بودیم و مواردی که آنها به عنوان احتمال غیر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای مان مطرح می کردند. برخی از دوستان می گفتند که به این سادگی ها حل نمی شود. یکی از افراد با تخصص و سابقه در این زمینه به من می گفت که این مسئله تا ۱۰۰ سال دیگر هم حل نمی شود و همیشه هست و اگر به ۱۰۰ سوال آنها جواب بدهیم ۲۰۰ سوال دیگر مطرح می کنند. یا اینکه دنیا قبول کند ایران می تواند طبق قانون فعالیت غنی سازی داشته باشد بسیار سخت و مشکل بود و می گفتند نمی توانیم سازمان ملل و قدرت ها را وادار کنیم که بتوانیم غنی سازی انجام دهیم.

روحانی اضافه کرد: خیلی ها می گفتند تحریم به این سادگی ها قابل رفع نیست و افراد با تجربه در سیاست و روابط بین الملل به من می گفتند که این کار شدنی نیست که با شش قدرت بزرگ مذاکره کنیم و فقط وقت تلف می شود، اما کار دولت یازدهم که در تاریخ کشور ما به عنوان یک فعالیت بسیار ارزشمند و حرکت مهم در سیاست و روابط بین الملل است این بود که ما در ۱۰۰ روز اول توانستیم با ۱+۵ به یک توافق موقت برسیم و با این کار ادامه تحریم ها متوقف شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه آنها این بود که نفت ما که در آن زمان کمتر از یک میلیون بشکه فروش می رفت را ۲۰ درصد ۲۰ درصد کم کنند و به صفر برسانند و مثلا در اواسط سال ۹۳ حتی یک بشکه نفت هم فروش نرود، اما با آن توافق موقت تحریم ها همانجا که بود متوقف شد و دست ما در جاهایی بازتر و برخی منابع بانک مرکزی آزاد شد. کلیاتی هم مورد قبول طرفین قرار گرفت و طرف مقابل قبول کرد که ایران می تواند غنی سازی داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آن زمان مهم بود دولتی با رای مردم روی کار بیاید و با قولی که به مردم داده ظرف ۱۰۰ روز قدم مهمی برای رفع تحریم برداشته شود یادآور شد: ما در فروردین ۹۴ به یک توافق کلی رسیدیم و نهایتا ۲۳ تیر ۹۴ با ۱+۵ به توافقی رسیدیم تحت عنوان برجام، حالا برجام روند هایی داشت که هم در برخی کشورهای ۱+۵ و هم در ایران باید طی می شد و ما از آنها هم عبور کردیم و در دی ۹۴ برجام اجرایی و تحریم برداشته شد؛ البته قدم به قدم که برخی قدم ها آنی بود و برخی تشریفاتی داشت ولی دستورالعمل هایی که لازم بود از طرف اتحادیه اروپا و آمریکا ابلاغ و اعلام شود انجام و کار شروع شد.

روحانی اضافه کرد: نتیجه این بود که از طریق گفت وگو و تعامل سازنده می توان مسائل مهم و پیچیده کشور ما با کشورهای بزرگ یا سازمان های بین المللی را حل و فصل کرد. یک فکر هم این بود که با مذاکره حل نمی شود و آخر باید زورآزمایی کنیم و با میز و حرف نه PMD حل می شود نه ایران به حق غنی سازی می رسد و نه تحریم برداشته می شود، ولی همه اینها شد. هر چه هم شلوغ بازی کردند که اینها فقط کاغذ است ولی شد و مردم دیدند که فروش نفت و میعانات ما در زمان کوتاهی به دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید.

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه وزارت نفت و دیگران کار بزرگی انجام دادند، خاطرنشان کرد: این کار بزرگی بود که در بازار نفت حق مان را دوباره به دست بیاوریم. آنها می گفتند که مدتی در بازار نبودید و دیگران آمده اند و جای شما را گرفته اند اما ما برگشتیم و حق مان را کسب کردیم بعد هم سرمایه گذاری ها در برق، آب، پتروشیمی و فولاد شروع شد و همه اینها بود که توانستیم در مدت جنگ اقتصادی مقاومت کنیم. ریشه اینها برای سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ بود و در این سه سال توانستیم سرمایه جذب کنیم تا پالایشگاه ها تکمیل شود و در پتروشیمی و صنایع معدنی حرکت بزرگی ایجاد کنیم.

روحانی اضافه کرد: هر تانک، توپ، موشک، هواپیما و هلیکوپتری که به تناسب جنگ اقتصادی، همان پتروشیمی، فرآورده و مواد و صنایع معدنی وتحرکات در بخش های دیگر است را توانستیم در همین مدت سال های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ انجام دهیم که می گفتیم هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ زندگی مردم بعضی ها می گفتند اینها شعار است، اما دیدید که در سال ۹۵ تورم ما تک رقمی شد.

رئیس جمهور افزود: در شش ماهه آخر سال ۹۴ هم تورم تک رقمی بود و در سال های ۹۵ و ۹۶ و حتی فصل اول سال ۹۷ باز هم تک رقمی بود. در یک دوران بزرگ این همه فصل تک رقمی بودن تورم در تاریخ از اول انقلاب سابقه نداشته که بتوانیم سه سال پشت سر هم تورم تک رقمی داشته باشیم. از آن طرف رشد اقتصادی را از سال ۹۳ تقریبا مثبت کردیم که از همان سه ماهه اول سال ۹۳ مثبت شد و در سال ۹۵ رشد اقتصادی ما در دنیا اول شد و با آن حرکت بزرگ رشد اقتصادی دو رقمی صورت گرفت. این حرکت بزرگ در سایه مذاکره ایجاد شد و هر کسی هر حرف دیگری بزند دروغ است؛ مذاکره بود که ما را به آن نقطه رساند.

روحانی با بیان اینکه بعضی ها می گویند دنیا ممکن است توافق را بشکند خاطرنشان کرد: بله پیامبر هم توافق می کرد و طرف مقابل می شکست. قرآن به پیامبر می گوید هر وقت عهدی با کفار بستی در آخر آنها آن عهد را شکستند. ممکن است آدم عهدی ببندد ولی طرف مقابل بی وفایی کند. منتهی توافق ما در سال های ۹۴ تا ۹۶ و چند ماهی هم در سال ۹۷ باقیماند تا اینکه یک آدم مجنون سیاسی در آمریکا سر کار آمد و تحت فشار اسرائیل، عربستان، تندروهای منطقه و آمریکا و مجاهدین که از اول هم با برجام مخالف بودند این آدم سفیه را پیدا کردند و دورش را گرفتند و به او گفتند اگر از توافق بیرون بیاید از برجام چیزی باقی نمی ماند.

وی ادامه داد: به او حالی کردند که تو باید ۲۴ ساعت تحمل کنی و اگر از برجام خارج شوی فردا صبح ایران از آن خارج می شود و دنیا می گوید که ایران خارج شد و فقط باید ۲۴ ساعت تحمل سیاسی کنید، اما این محاسبه آنها اشتباه درآمد و او اینجا فریب خورد و دید باید تمام سه سال را بایستد و هر روز تحت فشار بود و به هیچ یک از اهداف اصلی خود در این زمینه هم نرسید. هدف اصلی این بود که نظام بشکند و کشور به فروپاشی اقتصادی برسد.

روحانی در ادامه تصریح کرد: از طرفی در داخل و خارج تبلیغ می کردند که اینها با برجام صنعت هسته ای را فروختند و درست است که مشکل PMD و تحریم ها حل شده ولی صنعت هسته ای از بین رفته است، اما دیدیم که صنعت هسته ای ما با قدرت باقیماند و این موضوع در این ماه های اخیر بیشتر ظاهر شد و نشان داده شد که سازمان انرژی اتمی با چه توانمندی می تواند اورانیم ۲۰ و ۶۰ درصد غنی کند و حتی اگر نیاز باشد برای مقاصد صلح آمیز تا ۹۰ درصد هم مشکلی نداریم. آنها فکر نمی کردند که فوردو باز بماند. تمام زورشان این بود که غنی سازی تعطیل شود و اگر نشد فقط ۱۰۰ سانتریفیوژ کار کند نه ۶۰۰۰ سانتریفیوژ و فوردو تعطیل شود، نه اینکه در فوردو هر لحظه خواستین فیت کنیم در مخیله آنها نمی آمد که آب سنگین اراک به این گونه باقی بماند.

رئیس دولت تدبیر و امید در ادامه عنوان کرد: همه اینها در سایه ایستادگی و مقاومت ملت باقیماند. مذاکره یک پشتوانه می خواهد نمی شود مذاکره باشد اما در دورن دعوا باشد یا هدایت های مقام معظم رهبری نباشد یا مردم ایستادگی نکنند. آن مذاکرات به این ترتیب پیش نمی رود. دیدیم که در آن زمان مذاکره دو سال طول کشید و مردم هم حمایت کردند و ما آنچه باید در سایه مذاکره به دست بیاوریم به دست آوردیم بعد از آن آنها خارج شدند و خواستند در دوره ترامپ همه چیز را به هم بریزند اما باز هم اساس کار ایستادگی مردم بود. در این سه سال و نیم زندگی مردم همه جا تحت فشار بود.

وی با اشاره به اینکه اداره کشور در این شرایط کار آسانی نیست، اظهار کرد: دولتی که در سال باید متوسط ۶۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته باشد اما این درآمدش حذف شود و به جای آن فقط ۹ یا ۱۰ میلیارد دلار بیاید این کار آسانی نیست که به یکباره ۵۰ میلیارد دلار از درآمد دولت حذف شود بعد عده ای می گویند شما به خارج چه کار دارید؟ همه مشکلاتی که مردم می بینند برای همین واردات است که به موقع انجام نمی شود. اگر در مرغ و کالای اساسی مشکلی پیش بیاید بخاطر این واردات است و اگر به موقع واردات انجام نشود زندگی مردم متوقف می شود.

روحانی اضافه کرد: اگر در جو، ذرت، کنجاله، روغن و برنج خودکفا بودیم حق با شما بود اما ما حتی در دوران خشکسالی در گندم هم خودکفا نیستیم و با کارهایی که شده فقط در ترسالی در گندم خودکفاییم. اگر سرمایه گذاری و واردات نباشد با مشکل مواجه می شویم. پس شوخی نکنید و با مردم حرف راست و واقعی بزنید. شما وقتی در سال باید ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار وارد کنید همین قدر هم باید درآمد داشته باشید. نقطه مطلوب و سرمایه گذاری لازم باید سالی ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار باشد و در کشور سرمایه گذاری صورت گیرد وگرنه کار پیش نمی رود.

رئیس جمهور با یادآوری اینکه در این مدت خدا کمک کرد و مردم مقاومت کردند خاطرنشان کرد: به هر حال دوره این آدم مجنون تمام شد و مردم آمریکا به او پشت کردند و فردی روی کار آمد که در دوران تبلیغات خود اعلام کرد اگر من پیروز شوم به برجام بر می گردم و بعد آبان ماه رسید و انتخابات آمریکا تمام شد و معلوم که آقای بایدن برنده شده بعد از آن هم در اولین اقدام که نسبت به برجام انجام داد نامه اسنپ بک ترامپ را پس گرفته و در همان ماه اول اعلام کرد که می خواهیم تحریم برداشته شود و افرادی را انتخاب کرد که حالا در ظاهر می گفتند می خواهیم این موضوع را حل و فصل کنیم.

رئیس دولت دوازدهم در ادامه تاکید کرد: اینکه ما چه کنیم موضوع دیگری است. ای کاش همه ما روی اصل ۶۰ قانون اساسی تاکید می کردیم و به اصل ۱۱۳ احترام می گذاشتیم. در آن صورت شرایطمان شرایط دیگری بود و در اسفند ماه مذاکره ماه تقریبا به همین نتیجه ای می رسید که اخیرا وزیر امور خارجه در گزارش خوبی که در ۴۴ صفحه درباره برجام و مذاکره و مقاومت ما تشریح کرده است.

وی ادامه داد: البته ممکن است کسی بگوید این نقطه صد در صد نبوده و مثلا ۹۰ درصد بوده، بله خب آنچه خواست آدم است در مذاکرات صد درصد نیست. مثل فوتبال که اگر سه بر یک ببریم برخی ها می گویند کم بود و کاش سه بر صفر می شد. بله این بهتر است ولی به هر حال ما پیروزیم و پیروزی قطعی داریم. اگر نتیجه سه بر یک باشد شما پیروزی بالایی دارید. یک زمان نتیجه سر مرز و یا در پنالتی مشخص می شود اما یک زمان سه گل می زنید که این پیروزی بزرگی است.

روحانی در ادامه تصریح کرد: چرا وقتی تیم ملی ما در مذاکرات پیروز می شود سخت مان است کف بزنیم و آفرین بگوییم و آنها را در برابر بازیگران صحنه بین الملل تشویق کنیم. در حالیکه باید این کار را انجام دهیم و این کار برای این خط و آن خط و این جناح و آن جناح نیست و این دولت و آن دولت ندارد.

رئیس جمهور در ادامه عنوان کرد: اگر اصل ۶۰ قانون اساسی مورد احترام بود و در اوایل آذر لطمه نمی خورد و اگر ۱۱ آذر را نداشتیم در اسفند ماه تحریم مردم برداشته شده بود و امروز مردم می دیدند چه شرایطی بر کشور حاکم بود و فروردین و اردیبهشت و خرداد و تیر دیگری را می دیدیم، به هر حال آنقدری که مقدور بوده دولت و وزارت خارجه و بخش های دیگر تلاش کرده اند و امروز یک سفره آماده است که باید در باز شود و مردم بیایند کنار این سفر بنشینند.

وی در ادامه بیان کرد: حالا فرصت دولت دوازدهم را از دستش گرفتند، اما امیدواریم دولت سیزدهم بتواند این کار را تکمیل کند. فرقی نمی کند که دولت دوازدهم یا دولت سیزدهم موفق باشند ولی برای اینکه شش ماه فرصت از دست رفته بسیار متاسفیم و امیدواریم بتوانیم تا لحظه آخری که سر کار هستیم به وعده های خود عمل کنیم. ما در زمینه تحریم اقداماتی که لازم بوده را انجام داده ایم و در گزارش اخیر وزیر خارجه هم آمده و مردم می توانند بخوانند و کامل ببینند که صحنه چگونه بوده و در کجا هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه کرونا هم تلاشمان را انجام داده ایم و می دهیم، اظهار کرد: از طرفی موضوع خشکسالی را داریم که آن را هم دنبال می کنیم و ادامه دارد. من برجام را در موضوع بحث گفت وگو و تعامل سازنده به عنوان یک مصداق مهم در دولتی یازدهم و دوازدهم گفتم وگرنه کارهای زیادی شده است. روند آستانه مذکرات دریای خزر، روندهای سه جانبه ای که بین ایران – روسیه – آذربایجان، ایران – روسیه – ترکیه و ایران – ترکیه – قطر بود و روند های مختلفی از جمله طرح صلح هرمز ابتکار خوب و اوراسیا همه بخاطر همین تعامل سازنده است. ما با همین تعامل سازنده در FATF به نتیجه رسیدیم و ایران را از لیست سیاه خارج کردیم؛ البته بعد از آن ناشی گری هایی در داخل شد که بحث دیگری است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع کرونا در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: درباره کرونا و سیستان و بلوچستان خیلی بحث شد که در آنجا تخت به اندازه کافی نداریم. البته در جنوب کشور متاسفانه با این ویروس دلتا هندی در سیستان و بلوچستان و هرمزگان و قسمت های دیگر مردم مشکلات بسیار زیادی پیدا کردند. مدافعین سلامت هم انصافا تلاش کردند و همه توان شان را در این زمینه گذاشتند اما اینکه سیاه نمایی می شود که در سیستان و بلوچستان مردم اصلا تخت و بیمارستان ندارند و اصلا برایشان هیچ کاری نشده درست نیست.

رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم به گزارش دیروز سازمان برنامه و بودجه در این زمینه اشاره و خاطرنشان کرد: طبق این گزارش در استان سیستان و بلوچستان در حال حاضر ۵۲۷۲ تخت بیمارستانی هست که بر مبنای سرانه به ازای ۱۰۰۰ نفر ۱.۷۵ است. یعنی با همان متوسطی که در سراسر کشور وجود دارد کمی بالاتر پس این حرف درست نیست و به دروغ به مردم نگویند که دولت ها از جمله دولت یازدهم و دوازدهم برای مردم عزیز سیستان و بلوچستان کاری نکرده اند؛ البته دولت یازدهم و دوازدهم را خیلی نمی توانند متهم کنند چون ما گاز و راه آهن به سیستان و بلوچستان بردیم و کارهای عظیمی در آنجا صورت گرفته، در عین حال در مسئله بیمارستان امروز ۵۲۷۲ تخت در سیستان و بلوچستان وجود دارد.

وی اضافه کرد: فقط ۵۴۰ تخت بیمارستانی در این یک سال اخیر به اتمام رسیده، پس کار بزرگی شده، البته شرایط سخت است و همه باید یاری کنند. نیروهای مسلح هم آماده هستند که اگر لازم باشد در هرمزگان و سیستان و بلوچستان کمک کنند. همه باید در این زمینه دست به دست هم دهیم و کمک کنیم و از طرفی برای مردم هم دعا می کنیم و شفای عاجل می خواهیم. واکسیناسیون هم در این استان ها در سطح وسیعی شروع شده اما در عین حال دروغ نسبت به نظام نبندند و حرف نادرست و ناروا نزنند.

رئیس جمهور در ادامه به مشکلات در زمینه برق پرداخت و گفت: از طرفی در بخش برق مردم دچار مشکل شدند. ما با یک خشکسالی بی نظیری مواجه شدیم که در این ۵۰ سال اخیر بی نظیر بود فقط نسبت به پارسال ۵۲ درصد بارندگی ما کم شده است. بله سخت است آب سدهای ما کم شده و وقتی آب سد کم می شود نیروگاه آبی ما دچار مشکل می شود. از طرفی امسال گرمای شدیدی هم هست که اینها در کنار هم اضافه می شود و از آن طرف دست صنعتگران مان درد نکند و دستشان را می بوسیم؛ چرا که صنعت ما ۱۰ درصد مصرفش بالا رفته است. الحمدالله اینقدر در این یک سال گذشته افتتاح شد که نسبت به پارسال ۱۰ درصد مصرف برق صنعتی بالا رفته، اینها در کنار هم باعث شده که ما مشکل پیدا کرده ایم. بعد می آیند و می گویند در این دولت یازدهم و دوازدهم هیچ کاری نشد. من دچار حیرتم، دروغ را گاهی می گویند ولی دروغ شاخدار خیلی سخت تر از دروغ معمولی است؛ دروغ شاخدار می گویند.

روحانی ادامه داد: ۲۰ هزار مگاوات در دولت یازدهم و دوازدهم به ظرفیت برق کشور اضافه شده است. ۲۰ هزار مگاوات اضافه شده خب چرا نادرست حرف می زنید. بطور متوسط سالانه ما از دولت های قبلی هم بیشتر بوده و سالانه ما ۲۵۰۰ مگاوات اضافه شده در حالیکه قبلا ۱.۷ بوده است. این یک واقعیت است وقتی ما آمدیم یک سری نیروگاه ها نیمه کاره بوده که از دولت قبل تحویل گرفتیم و آنها را تکمیل کردیم. الان هم که داریم می رویم یک سری از نیروگاه ها نیمه کاره است که داریم تحویل دولت بعد می دهیم. مقایسه کنید آن چقدر بوده و این چقدر است. بیش از سه برابر نیروگاه های نیمه کاره الان آماده است که داریم تحویل می دهیم که یک ماه دیگر یا دو ماه دیگر اینها همه افتتاح می شود.

رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم در ادامه بیان کرد: برای اینکه مردم بدانند ۱۶ هزار و ۳۰۹ مگاوات ظرفیت نیروگاه هایی است که در دست تکمیل داریم که ظرف ماه های آینده و یا سال آینده تکمیل می شود. از طرفی ۱۷ هزار و ۹۲۵ مگاوات هم برقرار است که اینها مجوزها و کارهای قانونی اش انجام شده و تنها پول می خواهد و نیاز به سرمایه دارد. فقط در یک مورد نیروگاه سیریک ۱۴۰۰ مگاواتی است که در حال ساخت است. باید در این زمینه واقعیت ها را به مردم بگوییم؛ البته در این مدت مردم درباره برق مشکلات زیادی داشتند که من عذرخواهی هم کردم و امیدوارم که برق خانگی قطع نشود و اگر بنا به الزام نیاز به قطع شدن هم بود با اعلام و برنامه ریزی قبلی این کار صورت بگیرد.

روحانی در بخش پایانی صحبت های خود با یادآوری ۲۵ تیر به عنوان روز بهزیستی و تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: در این دولت در این زمینه کار عظیمی انجام گرفته، دو دهه بود که بازنشسته ها در انتظار همسان سازی حقوق بودند و این کار در سخت ترین شرایط در جنگ اقتصادی و کرونا سال گذشته انجام شد و این از افتخارات دولت است. از طرفی این دولت همه را تحت پوشش بیمه درمانی و سلامت قرار داد و ۱۰ میلیون نفر را تحت پوشش بیمه قرار دادیم و یا پرونده الکترونیکی برای سلامت مردم در حال نهایی شدن است که همه این کارها در این دولت انجام شده است.

رئیس جمهور در پایان گفت: در این دولت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر تحت بیمه بازنشستگی قرار گرفتند. حالا بگذریم از اینکه عده زیادی از مردم با ورود شستا و سایر شرکت ها به بورس صاحب سهام شدند؛ البته باز هم در زمینه بیمه و بازنشستگی هنوز باید کارهای زیادی انجام شود، اما یکی از نقاط قوت دولت یازدهم و دوازدهم بحث بهزیستی و تامین اجتماعی است که وزیر محترم باید در این زمینه برای مردم بیشتر توضیح دهد که چه اقداماتی انجام گرفته است.

انتهای پیام